Isteni receptek édes, zamatos, lédús paradicsomból: előétel, leves és főétel is van közte
Tombol a paradicsomszezon, így végre nem konzervből kell főzni a jobbnál jobb ételeket. A zamatos zöldséget a legváltozatosabban felhasználhatod sütés-főzés során.

paradicsomos-husgomboc-kepes-reci
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szabadföldi, lédús, zamatos, édes paradicsomnak nincs párja. Az üvegházban termesztettek vagy a külföldről behozottak meg sem közelítik a kerti zöldségek csodás ízét. A kalóriaszegény paradicsom a burgonyafélék családjába tartozik, és évszázadokon át dísznövénynek használták. Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalma miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani. 

 

A paradicsomnak itthon is rengeteg fajtája van, a lucullus, a koktél, a sárga vagy éppen a fekete változat is kedvelt. A legkülönfélébb formában fogyaszthatod: kiváló alapja egy egyszerű levesnek, isteni salátának, mártásnak, de tésztával, hússal is jól kombinálható. Az olyan kedvelt ételeink, mint a töltött paprika vagy a lecsó ugyancsak elképzelhetetlenek paradicsom nélkül, de a mediterrán fogások többségéből sem hiányozhat. 

A legfinomabb paradicsomos ételek

A nyári paradicsom csodás ízét érdemes megőrizni télre is. Főzhetsz be paradicsomlevet, vagy készíthetsz belőle szószt, sőt akár szárítva, olajban is elteheted. A zöldfűszerek jól illenek hozzá, különösen a bazsalikom, az oregánó, a rozmaring, a petrezselyem, továbbá a fokhagyma is remekül passzol hozzá. Ideje, hogy elővedd a régi, kedvenc paradicsomos receptjeidet, vagy próbálkozz új fogásokkal!

A siker technikái - Early bird akció november 6-ig!

A november 16-i Femina Klub esten Szily Nóra vendége ezúttal Alföldi Róbert lesz, akivel segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek early bird áron 3 990 Ft helyett, most csak 2 990 Ft-ért, csak november 6-ig kaphatók!

Időpont: 2020. november 16. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük