Isteni receptek édes, zamatos, lédús paradicsomból: előétel, leves és főétel is van közte
Tombol a paradicsomszezon, így végre nem konzervből kell főzni a jobbnál jobb ételeket. A zamatos zöldséget a legváltozatosabban felhasználhatod sütés-főzés során.


- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Gáspár Evelin nem tud elhelyezkedni a szakmájában: tudod, mi a végzettsége?
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
A szabadföldi, lédús, zamatos, édes paradicsomnak nincs párja. Az üvegházban termesztettek vagy a külföldről behozottak meg sem közelítik a kerti zöldségek csodás ízét. A kalóriaszegény paradicsom a burgonyafélék családjába tartozik, és évszázadokon át dísznövénynek használták. Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalma miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani.
A paradicsomnak itthon is rengeteg fajtája van, a lucullus, a koktél, a sárga vagy éppen a fekete változat is kedvelt. A legkülönfélébb formában fogyaszthatod: kiváló alapja egy egyszerű levesnek, isteni salátának, mártásnak, de tésztával, hússal is jól kombinálható. Az olyan kedvelt ételeink, mint a töltött paprika vagy a lecsó ugyancsak elképzelhetetlenek paradicsom nélkül, de a mediterrán fogások többségéből sem hiányozhat.
A legfinomabb paradicsomos ételek
A nyári paradicsom csodás ízét érdemes megőrizni télre is. Főzhetsz be paradicsomlevet, vagy készíthetsz belőle szószt, sőt akár szárítva, olajban is elteheted. A zöldfűszerek jól illenek hozzá, különösen a bazsalikom, az oregánó, a rozmaring, a petrezselyem, továbbá a fokhagyma is remekül passzol hozzá. Ideje, hogy elővedd a régi, kedvenc paradicsomos receptjeidet, vagy próbálkozz új fogásokkal!