Omlós csirkecombok alufóliában sütve: ezzel a módszerrel igazán szaftos lesz
Ha a csirkecombot alufóliában sütöd ki, az összes szaftját megőrzi. Készítheted magában, vagy baconnel, gombával, krumplival együtt is.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Az alufóliában sült csirke eredetileg a túrázók, cserkészek egyik kedvenc étele. A fóliába csavart húst egyszerűen a tábortűz szélére teszik, és hagyják, hogy így puhuljon meg. Otthon, sütőben készítve is fantasztikusan finom. Az alapreceptet bátran variálhatod, tehetsz a húsok mellé gombát, zöldségeket vagy néhány szelet krumplit is.
Alufóliában sült csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 egész csirkecomb
- 1 nagy vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, sózd, borsozd, dörzsöld be kis pirospaprikával, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára. Ha a pihentetési idő letelt, az alufóliából vágj négy nagy darabot. A szalonnát kockázd fel, a hagymát pucold meg, és vágd cikkekre. Az alufóliadarabok alján oszd el egyenletesen a szalonnakockákat, erre helyezz adagonként egy alsó- és egy felsőcombot, fedd be őket hagymakarikákkal, legfelülre tegyél még egy kevés szalonnát, és egyenként csomagold be az adagokat a fóliába. Helyezd el őket egy tepsiben, és told 200 fokos sütőbe egy órára. A sütés végén bontsd ki a csomagokat, hogy a tetejük is megpiruljon.
Nagyon jól megy hozzá az egyszerű héjában sült krumpli, amit akár a hús mellett is kisüthetsz a tepsiben.
Még több recept