Omlós csirkecombok alufóliában sütve: ezzel a módszerrel igazán szaftos lesz
Ha a csirkecombot alufóliában sütöd ki, az összes szaftját megőrzi. Készítheted magában, vagy baconnel, gombával, krumplival együtt is.

alufoliaban csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alufóliában sült csirke eredetileg a túrázók, cserkészek egyik kedvenc étele. A fóliába csavart húst egyszerűen a tábortűz szélére teszik, és hagyják, hogy így puhuljon meg. Otthon, sütőben készítve is fantasztikusan finom. Az alapreceptet bátran variálhatod, tehetsz a húsok mellé gombát, zöldségeket vagy néhány szelet krumplit is.

Alufóliában sült csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 egész csirkecomb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, sózd, borsozd, dörzsöld be kis pirospaprikával, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára. Ha a pihentetési idő letelt, az alufóliából vágj négy nagy darabot. A szalonnát kockázd fel, a hagymát pucold meg, és vágd cikkekre. Az alufóliadarabok alján oszd el egyenletesen a szalonnakockákat, erre helyezz adagonként egy alsó- és egy felsőcombot, fedd be őket hagymakarikákkal, legfelülre tegyél még egy kevés szalonnát, és egyenként csomagold be az adagokat a fóliába. Helyezd el őket egy tepsiben, és told 200 fokos sütőbe egy órára. A sütés végén bontsd ki a csomagokat, hogy a tetejük is megpiruljon.
 

Nagyon jól megy hozzá az egyszerű héjában sült krumpli, amit akár a hús mellett is kisüthetsz a tepsiben.

Ezt is szeretjük