Hagyományos, erdélyi juhtúrós puliszka: pirított szalonnával igazán kiadós

A juhtúrós puliszka pirított szalonnával önmagában is kiadós, és nagyon finom ebéd vagy vacsora lehet.

Juhtúrós puliszka szalonnával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyományos juhtúrós puliszka pirított szalonnával kukoricadarából készül, és akkor a legfinomabb, ha az ízei sütőben érnek össze. Legegyszerűbb változata a szegények mindennapos eledelének számított, de kicsit felturbózva ma is bárki asztalán megállja a helyét.

Juhtúrós puliszka szalonnával

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg juhtúró
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg kukoricadara
  • 3 dl tejföl
  • 1 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A puliszkát tedd fel főni a következő módon: egy liter forrásban lévő sós vízbe kanalanként adagold bele a kukoricadarát. Minden kanál után keverd meg, várj, amíg kicsit megduzzad, és ekkor mehet bele a következő kanál. Amikor sűrű tejbegrízállagot vesz fel, és bugyborékolni kezd, húzd le a tűzről. A szalonnát kockázd fel, és pirítsd meg. A visszamaradt szalonnazsíron forgasd át a juhtúrót, és keverd el a tejföllel.

Egy tál aljában egyengess el egy adag puliszkát, ezt kend meg a juhtúróval, majd újabb réteg puliszka és juhtúró jön. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. A tetején juhtúró legyen. Kanalazd rá a szalonnapörcöket, és told 180 fokos sütőbe húsz percre.

Gluténmentes pizza kukoricalisztből – Sok zöldséggel lesz laktató

A pizzaimádók és a húsevők is nyugodtan tegyenek egy próbát ezzel az izgalmas polentapizzával, nem fogják megbánni.

Elolvasom
Ezt is szeretjük