Szalonnazsíron sütött, ropogós krumpli: maradékból is tökéletes lesz
Különlegesen finom lesz a ropogós sült krumpli, ha szalonnazsíron pirítod meg.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
A szalonnazsíron sült krumpli bármilyen sült mellé, vagy akár magában, tejföllel is ellenállhatatlan. Tökéletes felhasználás a maradék főtt krumplinak, de frissen is érdemes elkészíteni.
Szalonnazsíron sült krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg krumpli
- 15 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
A krumplikat héjukban főzd elő mérettől függően 15-25 perc alatt. Nem kell, hogy teljesen átfőjenek, fontosabb, hogy ne essenek szét. A kifőtt krumplikat hűtsd ki, és hámozd meg. A kicsiket akár egyben is hagyhatod, a nagyobbakat vágd tetszés szerinti darabokra.
Amíg a krumpli fő és hűl, készítsd elő a zsírt. A szalonnát kockázd fel és olvaszd ki. Ha a serpenyő széléhez nyomott hús már nem serceg, készen van, ekkor szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsiradékon oldalanként három perc alatt süsd ropogósra a krumplikat. A végén tedd vissza bele a szalonnapörcöket, és forgasd össze.
A ropogós szalonna a hagymás, mustáros krumplisalátának is utolérhetetlen ízt kölcsönöz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept