Szalonnazsíron sütött, ropogós krumpli: maradékból is tökéletes lesz

Különlegesen finom lesz a ropogós sült krumpli, ha szalonnazsíron pirítod meg.

szalonnazsiron sult krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szalonnazsíron sült krumpli bármilyen sült mellé, vagy akár magában, tejföllel is ellenállhatatlan. Tökéletes felhasználás a maradék főtt krumplinak, de frissen is érdemes elkészíteni.

Szalonnazsíron sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 15 dkg füstölt szalonna
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd elő mérettől függően 15-25 perc alatt. Nem kell, hogy teljesen átfőjenek, fontosabb, hogy ne essenek szét. A kifőtt krumplikat hűtsd ki, és hámozd meg. A kicsiket akár egyben is hagyhatod, a nagyobbakat vágd tetszés szerinti darabokra.

Amíg a krumpli fő és hűl, készítsd elő a zsírt. A szalonnát kockázd fel és olvaszd ki. Ha a serpenyő széléhez nyomott hús már nem serceg, készen van, ekkor szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsiradékon oldalanként három perc alatt süsd ropogósra a krumplikat. A végén tedd vissza bele a szalonnapörcöket, és forgasd össze.

A ropogós szalonna a hagymás, mustáros krumplisalátának is utolérhetetlen ízt kölcsönöz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük