Szaftos rizses hús sütőben készítve: így lesz a rizs a legfinomabb
Még finomabb lesz a rizses hús, ha sütőben érnek össze az ízei.

rizses hus sutoben
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon jól feldobhatod a klasszikus rizses húst, ha hagyod, hogy sütőben süljön ropogósra. A pörköltet előbb főzd félpuhára, a rizst viszont nyersen tedd a tepsibe, hogy teljesen legyen lehetősége magába szívni a fűszeres szaftot.

Sütőben sült rizses hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertéscomb
  • 15 dkg rizs
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, majd a pörcöket halászd ki. Közben a hagymát aprítsd fel, a húst vágd kockákra. A visszamaradt szalonnazsíron párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a húst, pirítsd fehéredésig, majd hintsd meg pirospaprikával, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, keverd össze, és így süsd tovább, amíg a zöldségek összeesnek. Ekkor öntsd fel fél liter vízzel. Sózd, borsozd, szórd meg köménymaggal és Cayenne-borssal. Amikor a víz felforrt, vedd a lángot kicsire, és főzd a pörköltet fél órát.

A rizst egyengesd el egy tepsi aljában, öntsd rá a pörköltet szaftjával együtt, tedd vissza bele a szalonnát, forgasd össze, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 40 percre. Sütés közben egy-két alkalommal keverd át, és ha szükséges, pótold alatta a folyadékot. Akkor jó, ha a rizs az összes szaftot magába szívta, és a hússal együtt teljesen megpuhult.

Zöldségekkel, sokféle fűszerrel is készíthetsz rizses húst.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük