Héjában sült krumpli palóc módra: sonka és lila hagyma is sül vele

A palóc héjában sült krumpli, vagyis a puppa a hagymának, szalonnának és a sok-sok krémes tölteléknek köszönheti fantasztikus ízét.

Palóc héjában sült krumpli (puppa)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A puppa, vagyis a héjában sült krumpli palóc módra, lila hagymával és füstölt szalonnával lesz fenséges. A szalonnát kicsit pirítsd meg, mielőtt megtöltöd vele a krumplikat, de nem kell teljesen kisütni az összes zsírját.

Palóc héjában sült krumpli (puppa)

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 nagy krumpli
  • 2 lila hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe.

Amíg a krumpli fő, a füstölt szalonnát pirítsd meg. A kisült pörcöket szűrőlapáttal szedd ki, a zsírját tedd félre.

A megfőtt és kihűlt krumplikat hámozd meg és felezd el. A belsejüket kapard ki úgy, hogy a szélén nagyjából fél centi vastagon egyben maradjon. A kikapart belet keverd el a felaprított lila hagymával és a kisült szalonnával, majd keverd hozzá a tejfölt is. Sózd és borsozd meg.

A krumplik belsejét vékonyan kend ki szalonnazsírral, és sorakoztasd fel őket egy papírral kibélelt tepsiben vagy sütőlemezen. Oszd el bennük a tejfölös krémet, szórd meg mindegyiket reszelt sajttal, a tetejükre is csorgass kevés szalonnazsírt, és told 180 fokos sütőbe fél órára.

Kiadós, tejfölös sertéstokány: brokkolival összeforgatva készül

A tokány szaftos egytálétel, mely rengeteg recept szerint kipróbálható. Az ízletes fogást rizzsel vagy nokedlivel is kínálhatod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük