8 túrós édesség, amellyel nem lehet betelni: gyümölcsökkel, pitének vagy tortába is szuper

Túróból számtalan édességet készíthetsz, és egyik finomabb lesz, mint a másik.

Túrós sütik, édességek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túrós édességek rengeteg módon készíthetők el, és mindegyik változat nagyon finom. Önmagában vagy gyümölcsökkel párosítva, pitébe vagy palacsintába töltve a viszonylag semleges ízű túró édesen vagy akár sósan is remekül működik.

Néhány évtizede, amikor még nem volt minden háztartásban hűtő, a túró nagyon hamar elkezdett savanyodni. Ettől egy darabig még ugyanolyan ehető maradt, de tény, hogy hamarabb meg is romlott. Ma a korszerű hűtési technikák mellett általában reszelt citromhéj hozzáadásával szoktuk elérni a savanykás ízt.

Túrós édességek

Ebben a válogatásban megmutatunk néhány finomságot, amelyet a túróból készíthetsz. A lehetőségek száma azonban szinte végtelen: kísérletezz bátran, dobd fel különböző idénygyümölcsökkel, vagy kanalazz mellé fagyit!

A klasszikus túrós pite vajas tésztás rétegei között gazdag töltelék bújik meg.
Túróból sós csemegéket is készíthetsz: a kapros-túrós rétes generációk kedvenc sütije.
Az egyszerre édes és savanykás túrófelfújt alapja keményre felvert tojáshab.
Mák és túró az a két alapanyag, amely bármilyen sütibe jól megy. Próbáld ki, hogy mindkettőt felhasználod a tortában!
Ebbe a remegős túrótortába liszt nem is kerül, annál több azonban benne az édes gyümölcs.
A hagyományos túrógombóc összeállítása nem is lehetne egyszerűbb, ha betartod az arányokat. Most rejts minden darab közepébe sárgabarackot!
Dobd fel a hagyományos palacsintát: a tésztájába keverj mákszemeket, belül pedig töltsd meg túrókrémmel!
Az alj nélküli túrós onnan kapta a nevét, hogy nincs külön tésztája, hanem csak a gazdag krém sül a sütőben.

Így készíthetsz otthon vajat: egyetlen hozzávaló kell hozzá

Házilag is készíthetsz vajat jó zsíros tejszínből.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük