Remegős, sült túrófelfújt 30 perc alatt: forrón kanalazva az igazi

A kis tálkákban sült túrófelfújt fantasztikus, meleg, kanalazni való desszert.

turofelfujt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrófelfújt ízre nagyjából egy lágy túrógombócra emlékeztet. A felvert tojáshabnak köszönhetően lesz olyan légies és remegős. Ügyelj arra, hogy amikor szétválasztod a tojásokat, egyetlen csepp sárgája se kerüljön a fehérjébe. Először verd fel habnak, és csak utána add hozzá a cukrot.

Túrófelfújt

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 30 dkg túró
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2.5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • porcukor és lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd habbá, majd adagold bele a cukor felét, és így verd tovább fényesre.

A túrót egy másik tálban dolgozd össze a cukor másik felével, a tojássárgákkal, a citromhéjjal, a keményítővel és az olvasztott vajjal. Végül kis adagokban forgasd bele a tojáshabot. Oszd el kivajazott formákban, és told őket 180 fokos sütőbe negyedórára, amíg a tetejük pirosra sül.

Tálald lekvárral, porcukorral.

Túróból a franciák híres teasüteményét, a madeleine-t is elkészítheted.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük