Remegős, sült túrófelfújt 30 perc alatt: forrón kanalazva az igazi

A kis tálkákban sült túrófelfújt fantasztikus, meleg, kanalazni való desszert.

turofelfujt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túrófelfújt ízre nagyjából egy lágy túrógombócra emlékeztet. A felvert tojáshabnak köszönhetően lesz olyan légies és remegős. Ügyelj arra, hogy amikor szétválasztod a tojásokat, egyetlen csepp sárgája se kerüljön a fehérjébe. Először verd fel habnak, és csak utána add hozzá a cukrot.

Túrófelfújt

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 30 dkg túró
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2.5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • porcukor és lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd habbá, majd adagold bele a cukor felét, és így verd tovább fényesre.

A túrót egy másik tálban dolgozd össze a cukor másik felével, a tojássárgákkal, a citromhéjjal, a keményítővel és az olvasztott vajjal. Végül kis adagokban forgasd bele a tojáshabot. Oszd el kivajazott formákban, és told őket 180 fokos sütőbe negyedórára, amíg a tetejük pirosra sül.

Tálald lekvárral, porcukorral.

Túróból a franciák híres teasüteményét, a madeleine-t is elkészítheted.

Ezt is szeretjük