Ropogós, cseresznyés zabkeksz cukor nélkül: fagyasztott gyümölccsel is működik

Cukor helyett méz kerül ebbe az egyszerű, de nagyszerű cseresznyés zabkekszbe.

Cseresznyés zabkeksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem véletlenül rajonganak olyan sokan a zabkekszért, ropogós állaga utánozhatatlan, szinte bármivel lehet kombinálni, gazdag rostokban, jó választás, ha egészségesebb nassra vágysz, ráadásul otthon is pofonegyszerűen elkészíthető. Most egy cseresznyés változatot mutatunk, de bármilyen más gyümölccsel kipróbálhatod, legyen az akár friss vagy épp fagyasztott. 

Cseresznyés zabkeksz

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg cseresznye
  • 20 dkg apró szemű zabpehely
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 8 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj, opcionális
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma, opcionális
  • 1-2 evőkanál apróra vágott dió vagy mandula, opcionális
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét magozd ki, és vágd kisebb darabokra. Olvaszd meg a vajat, és keverd hozzá egy nagy tálban a mézet, a vaníliát, a tojásokat. Keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a fahéjat is, majd öntsd a vajas keverékhez. Forgasd össze, és keverd bele a cseresznyét is, illetve a diót, mandulát, ha azt is használsz.

 

A masszából formálj dióméretű golyókat, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és lapítsd ki. 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben süsd a kekszeket körülbelül 15-20 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Rostgazdag csokis-mazsolás zabkeksz: csak keverd össze a hozzávalókat

Szuper reggeli vagy délutáni nasi lehet ez a keksz, ellát energiával a nap további részére.

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük