Omlós, roppanós banános-zabpelyhes keksz: villámgyors finomság
Csupán tíz perc munka kell ehhez az omlós banános-zabpelyhes kekszhez, ami sokáig friss marad a sütis dobozban.

bananos-zabkeksz-recept
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rostdús banánból mindig puha, napokig friss kekszet süthetsz. Ropogós zabpehellyel és dióval izgalmas lesz az édesség, ami az uzsonnás dobozba is tökéletes. Nem kenődik, de laktató. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl: amikor kezd színesedni, vedd ki a sütőből, különben túl kemény lesz. 

Banános-zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 1 db tojás
  • 1 db banán
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd össze zabpehellyel, kis darabokra vágott dióval, szódabikarbónával és fahéjjal. A puha vajat habosítsd a kétféle cukorral, a tojással, és tedd hozzá a villával összetört banánt. Forgasd össze a száraz keverékkel. 

Formázz a masszából diónyi nagyságú gombócokat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tenyereddel kicsit lapítsd el, és told forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 15 perc alatt. Ha a keksz szép piros, kiveheted a sütőből. Lehet, hogy először puhának tűnik, de mire kihűl, megfelelő állagú lesz. 
Házi müzlit is készíthetsz aszalványokkal, mogyoróvajjal készítve pedig igazán finom. 

Ezt is szeretjük