Egyszerű, glutén- és cukormentes zabkeksz: növényi tejjel készítve vegán is lesz

Ezt az egyszerű glutén- és cukormentes, vegán zabkekszreceptet tetszésed szerint feldobhatod csokival vagy aszalt gyümölcsökkel.

zabkeksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vegán, glutén- és cukormentes zabkekszalaprecept önmagában is jól működik, de ha szeretnéd, tehetsz még hozzá étcsokit vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt. A zabkeksz egészséges, jót tesz az emésztésnek, így tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy egy csésze kávé mellé.

Vegán zabkeksz alaprecept

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 15 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg (gluténmentes) zabpehely
  • 7.5 dkg rizsliszt
  • 2 evőkanál növényi ital
  • 1 teáskanál (gluténmentes) sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup (elhagyható)

Elkészítés:

A vajat vagy margarint olvaszd fel. A mézet vagy juharszirupot keverd az olvasztott vajhoz.

A száraz hozzávalókat, vagyis a nyírfacukrot, a zabpelyhet, a rizslisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót öntsd össze egy tálban. Add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliaaromát és a növényi italt, és keverj belőle csomómentes tésztát.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Evőkanállal halmozz kupacokat a papírra, és lapogasd ki őket. Ne tedd őket túl sűrűn egymás mellé, mert sütés közben nőni fognak. Told a tepsit 175 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a kekszek megpirulnak.

Zabpehelyből isteni finom csokis, aszalt gyümölcsös szeletet is gyárthatsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük