Puha, omlós cseresznyés süti: csak keverd össze a hozzávalókat
Már kapható a piacon a nyári cseresznye, készíts belőle minél többször mennyei süteményt a legegyszerűbben!

cseresznyes suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a cseresznye az a gyümölcs, amit önmagában is lehetetlen abbahagyni, mégis érdemes néha félretenni belőle, hogy süteménybe is kerüljön. Ennek az édességnek a titka az egyszerűségében és az ízek finom harmóniájában rejlik. Olyan, mintha a nagyi konyhájába repítene vissza.

Cseresznyés süti receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét mosd meg, magozd ki, és tedd félre. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval és a sütőporral. Egy másik edényben habosítsd a tojásokat a kétféle cukorral, öntsd hozzá az olajat, végül a tejjel felváltva adagold hozzá a sütőporos lisztet, és dolgozd csomómentesre.

Egy tepsit kenj ki vajjal, és hints meg liszttel. Öntsd bele a tésztát, simítsd el, szórd meg a tetejét a cseresznyével, és told az előmelegített sütőbe bő fél órára. Süsd 180 fokon addig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki, és a tepsiben hagyd kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral.
Görög joghurttal leöntve isteni pohárkrémet is készíthetsz cseresznyéből.

Ezt is szeretjük