Túrós kevert süti villámgyorsan: a masszába gríz is kerül
A túrós kevert sütivel alig van munka: a hozzávalókat csak vegyítsd el, és már mehet is a sütőbe.

turos kevert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aljnélküli túrósnak is hívják ezt a mennyei, remegős süteményt, ugyanis nincs alatta tészta, az egész édesség csak magából a gazdag krémből áll. Még finomabb, ha a tetejét tojásos, tejfölös réteggel feded be. Ízlés szerint gyümölcsökkel is feldobhatod.

Alj nélküli túrós süti

Hozzávalók 12 szelethez

  • 1 kg túró
  • 15 dkg margarin
  • 10 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál gríz
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • meggybefőtt ízlés szerint
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A tetejére

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, majd keverd el a margarinnal, a kétféle cukorral, a tojással és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a grízzel, a sóval és a szódabikarbónával, majd adagold a túrós keverékhez. Ha szereted, szórj bele meggybefőttet is. Dolgozd alaposan össze, és egyengesd egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. A tejfölt egy kis edényben keverd csomómentesre a liszttel és a tojással, és ezzel kend meg a tészta tetejét. Told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg teljesen átsül. Ha kész, vedd ki, várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.

Ha ismerősnek tűnt számodra a gríz és a túró találkozása, az nem a véletlen műve: a habkönnyű túrógombócnak is ez a két fő alapanyaga.

Ezt is szeretjük