Pillekönnyű túrós, mákos palacsinta: így nem ragad és nem szakad a tészta
A mákot a palacsinta tésztájába is belesütheted. A töltelék pedig lehet akár a jól bevált krémes túró is.

makos-turos-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megújul a palacsinta: ezúttal nem a töltelékbe, hanem a tésztába kerül mák. A palacsintatészta összeállításakor ügyelj arra, hogy ne kevergesd túl sokáig, mert úgy nagyobb eséllyel ragad le. Könnyebben kezelhető lesz, és kevésbé szakad, ha kevés olajat is öntesz hozzá.

Túrós, mákos palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg mák
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Először a palacsintatésztát állítsd össze. Keverd össze a lisztet a mákkal és a sóval, üsd bele a tojásokat, majd felváltva add hozzá a tejet és az ásványvizet. Az étolajat a végén öntsd bele. Dolgozd csomómentesre, majd egy rövid ideig hagyd állni.

Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. A túrót egy tálban villával törd össze, add hozzá a kétféle cukrot, a tejfölt, a citromhéjat, és helyezd a hűtőbe.
A palacsinták mindkét oldalát olajozott serpenyőben süsd ki, töltsd meg a túrótöltelékkel, és hajtogasd tetszőleges formájúra, vagy tekerd fel.
A palacsinta elkészítésének számtalan módja van, a kefíres változatból például remek reggeli lehet.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük