Krémes házi eperpuding valódi gyümölcsből: többé nem veszed a bolti port
A valódi gyümölcsből készült házi eperpuding ellenállhatatlan édesség.

Készítsd el az eperpudingot házilag, csupa természetes összetevőből! Az elkészítése alig tart tovább, mint a porból álló változaté, az íze azonban össze sem hasonlítható vele. Friss vagy mirelit gyümölcsből is készítheted, vagy akár keverhetsz hozzá málnát, erdei gyümölcsöket is.
Házi eperpuding
Hozzávalók 4 adaghoz
- 25 dkg eper
- 5 dl tej
- 3-4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Az eper leveleit vágd le, a gyümölcsöt szeleteld fel, és pépesítsd. Egy kisebb tálban keverd csomómentesre a keményítőt a cukorral és szűk egy deci tejjel. A többi tejet forrald fel. A forrásban lévő tejhez add hozzá a keményítős részt, és egy perc alatt, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá az epret és a citromlevet. Adagold tálkákba, fedd le mindegyiket fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyd kihűlni.
Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat
Az epres muffin egyszerűen készül, kezdő konyhatündérek is sikerrel kínálhatják. A finomság mindenféle extra nélkül is tökéletes, de ha szeretnéd, koronázd meg valamilyen krémmel.
ElolvasomKép: samael334 / Getty Images