Krémes házi eperpuding valódi gyümölcsből: többé nem veszed a bolti port

A valódi gyümölcsből készült házi eperpuding ellenállhatatlan édesség.

Házi eperpuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítsd el az eperpudingot házilag, csupa természetes összetevőből! Az elkészítése alig tart tovább, mint a porból álló változaté, az íze azonban össze sem hasonlítható vele. Friss vagy mirelit gyümölcsből is készítheted, vagy akár keverhetsz hozzá málnát, erdei gyümölcsöket is.

Házi eperpuding

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 25 dkg eper
  • 5 dl tej
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az eper leveleit vágd le, a gyümölcsöt szeleteld fel, és pépesítsd. Egy kisebb tálban keverd csomómentesre a keményítőt a cukorral és szűk egy deci tejjel. A többi tejet forrald fel. A forrásban lévő tejhez add hozzá a keményítős részt, és egy perc alatt, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá az epret és a citromlevet. Adagold tálkákba, fedd le mindegyiket fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyd kihűlni.

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Az epres muffin egyszerűen készül, kezdő konyhatündérek is sikerrel kínálhatják. A finomság mindenféle extra nélkül is tökéletes, de ha szeretnéd, koronázd meg valamilyen krémmel.

Elolvasom

Kép: samael334 / Getty Images

Ezt is szeretjük