Villámgyorsan elkészülő libanoni pizza: a lahmacun tetejére darált hús kerül
A libanoni pizzánál, vagyis a lahmacunnál egyszerűbben és gyorsabban elkészíhető ebéd kevés akad.

Pitakenyér vagy tortillalap, azon fűszeres, darált húsos feltét: ennyi a libanoni pizza, vagyis a lahmacun. Többféle laposkenyeret használhatsz hozzá, vagy akár te magad is elkészítheted őket házilag. Vannak, akik a tetejére fetát morzsolnak, de anélkül is működik.
Libanoni pizza: lahmacun
Hozzávalók 1 darabhoz
- 30 cm átmérőjű libanoni laposkenyér (vagy görög pitakenyér, tortilla stb.)
- 1.5 evőkanál olívaolaj a sütéshez
A fűszeres darált húshoz:
- 12.5 dkg darált csirke- vagy pulykahús
- 2 teáskanál paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál aprított petrezselyem vagy koriander
- 1 teáskanál libanoni hétfűszer-keverék
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
A tetejére (választható)
- 2 evőkanál morzsolt feta vagy kecskesajt
- 1 evőkanál aprított fenyőmag
- 1 teáskanál aprított petrezselyem vagy koriander
- néhány csepp olívaolaj
- néhány csepp citromlé
Elkészítés:
A feltéthez a darált húst egy tálban gyúrd össze a paradicsompürével, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel vagy korianderrel, a fűszerkeverékkel és a pirospaprikával, a sóval és borssal. Kend meg vele egy nagy laposkenyér vagy tortilla tetejét. Több kisebb darabot is használhatsz.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A lepényt a húsos oldalával lefelé tedd a forró olajba, finoman nyomd le egy fakanállal, és így süsd másfél percig. Ezután óvatosan fordítsd meg, és süsd ropogósra a másik oldalát is. A megsült lahmacunt emeld át egy tálra. Locsold le kevés olívaolajjal, és ízlés szerint szórd meg fetával vagy kecskesajttal, fenyőmaggal, petrezselyemmel vagy korianderrel és néhány csepp citromlével.
Így készül az indiai zöldségfasírt: cukkinis változatot mutatunk
Ez az indiai cukkinis fasírt egy könnyed zöldséges fogás, amelyet aromás ázsiai fűszerek gazdagítanak, és szuper ropogósra sül.
ElolvasomKép: grdenis / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- padlizsán
- padlizsánkrém
Mennyei libanoni padlizsánkrém tahinivel: friss kenyérre kenve isteni

- törökország
- kelt tészta