Csípős libanoni krumpli egyszerűen: már sütés közben rabul ejt az illata

A csípős libanoni krumpli önmagában vagy köretként is megállja a helyét, miközben semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá.

Csípős libanoni krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Közel-Kelet egyik legnépszerűbb ételét bármikor elkészíthetjük otthon is csupa olyan egyszerű hozzávalóból, ami valószínűleg mindig van a spájzban. Az első saját készítésű Batata Harrát érdemes folyamatos kóstolgatás közben fűszerezni.

 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csípős libanoni krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg burgonya meghámozva és felkockázva
  • 2 evőkanál növényi olaj (pl. olíva vagy avokádó)
  • 0.5 teáskanál

A csípős öntethez

  • 7 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dkg koriander apróra vágva
  • 2 evőkanál növényi olaj (pl. olíva)
  • 2 evőkanál paradicsompüré/paszta vagy paprikapaszta
  • 1 evőkanál citromlé ízlés szerint
  • 1 teáskanál csilipehely vagy csilipaprika
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.

A megmosott, meghámozott burgonyát vágjuk kockákra, locsoljuk meg az olajjal, sózzuk meg, és alaposan forgassuk át, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

Süssük aranybarnára kb. 20-30 perc alatt, majd forgassuk át, és süssük tovább kb. 15 percig.

Melegítsük meg az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg rajta pár perc alatt a fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, és pároljuk 5-10 percig. Tegyük bele a citromlevet és a koriander felét. 

Forgassuk bele a megsült burgonyakockákat a szószba, és forraljunk rajta egyet. Kóstoljuk meg, ha szeretnénk, adhatunk még hozzá citromlevet vagy fűszereket. Tálaljuk a maradék korianderrel!

Mentes Anyu tippje: A csilipehely helyett használhatunk darált erőspaprikát vagy darált chilipaprikát is, sokkal könnyebb beszerezni.”

 

Fotó: Kiss Marietta Panka

 

Ezt is szeretjük