A friss és tökéletes házi pita receptje gyroshoz, húsokhoz, zöldségekhez
Miért ne kínálnád legközelebb a gyrost saját készítésű, friss pitában? Belül levegős lesz, kívül pedig ropogós.

hazi-pita
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Így mutatja meg az arcforma, hogy milyen szemüveg passzol hozzá: ezeket az arányokat figyeld! »

Az olajzöld szemsmink 30 felett is nőies: így rakd fel, hogy ne öregítsen »

Vörös hajú szépség Boris Becker lánya: a 19 éves modell egzotikus vonásokat örökölt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pita, vagyis a kelt kenyérlepény leginkább Görög- és Törökországban nagy kedvenc. Amikor kiveszed a sütőből, takard le nedves konyharuhával, hogy a piták puhák maradjanak. Hússal, zöldségekkel megtöltve, szószokkal, tzatzikivel isteni és laktató fogás, de akár hummuszt is mártogathatsz vele.

Házi pita

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dl víz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, a sót, az olajat, és morzsold bele az élesztőt. Keverd az átszitált liszthez, és gyúrd össze annyi vízzel, hogy lágy tésztát kapj. Amikor már nem ragad a kezedhez, formázz belőle egy cipót, a tetejére tegyél olajat, takard le, és keleszd egy órán át.

Amikor a tészta a duplájára nő, rakd lisztezett felületre, és oszd nyolc egyenlő részre. Pihentesd még 20 percig, és nyújtsd a tésztát fél centi vastag korongokra. Rendezd forró sütőlapra, és előmelegített sütőben süsd addig, amíg felpúposodik, majd fordítsd meg. A sütési ideje mindössze öt-hat perc. Amikor mindenhol szép piros, vedd ki a sütőből. Amikor langyosra hűl, vágd ketté, és töltsd meg kedved szerint. 
Ha szereted a görög ízeket, akkor a klasszikus görög salátát is készítsd el. 

Ezt is szeretjük