8 fasírt és húsgombóc: fűszeres, szaftos és diétás is van köztük

A darált húsból készült fasírtok, húsgombócok hihetetlen változatossággal készíthetők el.

Receptek húsgombócból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van otthon egy adag darált húsod, sokféleképpen készíthetsz belőle húsgombócot vagy fasírtot. Dúsíthatod zöldséggel, így az alakodat sem kell féltened tőle, csavarhatod baconbe, vagy nyakon öntheted valamilyen lágy szósszal.

ad

Van olyan gombóc, ami többféle hússal készül, a másik egy darabka sajtot rejt a közepén. Kisütheted olajban, sütőben, vagy készülhet belőle levesbetét. Variálhatsz a fűszerezéssel, vagy a hús egy részét helyettesítheted zöldségekkel.

Húsgombócos receptek

Ebben a válogatásban nyolc különböző húsgombócos receptet találsz. Többségüket ízlés szerint készítheted szárnyasból, sertésből, marhából vagy akár vegyesen is. 

A sütőben sült zöldséges húsgombócban alig van kalória, és a gyomrot sem terheli meg.
Paprikást is készíthetsz a húsgombócból. Tejfölös szaftban úszva, házi nokedlivel tálalva mennyei.
Az erdélyi csorbalevesből is kihagyhatatlan a húsgombóc. A savanyú leves ízéért a cibere felel, de citromlével készítve is működik.
Fantasztikus ebéd lehet a szendvicsbe töltött paradicsommártásos húsgombóc. Melegen vagy hidegen is fogyaszthatod.
A jól ismert bútoráruházban kapható svéd húsgombóc a kétféle húsnak és a vajas, tejszínes szósznak köszönheti semmivel össze nem hasonlítható ízvilágát.
A ragacsos, mézes-fokhagymás kínai húsgombócokhoz semmi különleges hozzávaló nem szükséges.
Csavard a húsgombócokat baconbe, és így süsd ki őket a sütőben! Ezzel a módszerrel finom szaftosak maradnak.
A sütőben sült pulykafasírt minden darabja egy-egy kis kocka olvasztott sajtfalatot rejt.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük