Szaftos húsgombócok szendvicsbe töltve: paradicsommártással laktató hétköznapi ebéd
A paradicsomos húsgombóccal megrakott szendvicset akár a munkahelyedre is magaddal viheted ebédnek.

- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »
- 40 felett így a legnőiesebb a cicaszem: fiatalosabbnak tűnik az arc, ha másképp húzod meg a vonalat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Hogy a húsgombóc és a fűszeres paradicsomszósz sokféle módon passzol össze, mutatja ez az olaszos recept is, amelyben a szaftos golyók szendvics töltelékeként szolgálnak. Rajtuk kívül még azt teszel a szendvicsbe, amit szeretnél: nagyon jól passzol hozzá a mozzarella, a lila hagyma és a csemegeuborka is.
Paradicsomos húsgombócos szendvics
Hozzávalók 4 személyre
A húsgombócokhoz
- 50 dkg darált hús
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
A paradicsomszószhoz
- 45 dkg passzírozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál bazsalikom
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A tálaláshoz
- 4 kisebb bagett
- ízlés szerint mozzarella, zöldségek
Elkészítés:
Először a húsgolyókat állítsd össze. A darált húst tedd egy nagy tálba, keverd össze a zsemlemorzsával, a parmezánnal, a zúzott fokhagymával, a tojással, a reszelt hagymával, a felaprított petrezselyemmel, az oregánóval, a sóval és a borssal, és gyúrj belőle egyenletes masszát. Formálj belőle kisebb golyókat, amelyeket helyezz el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe tíz percre.
Közben állítsd össze a paradicsomszószt. A felaprított fokhagymát kevés olajon fonnyaszd meg, öntsd fel paradicsompürével, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal. Forrald össze az egészet, majd tedd bele a sütőből kivett húsgombócokat is. A bagetteket vágd félbe, öt perc alatt piríts rajtuk egy keveset a még meleg sütőben, majd töltsd meg a szaftos húsgombócokkal, és még ízlés szerint sajttal és zöldségekkel.
Izgalmas, kiadós szendvicset készíthetsz úgy is, ha pankomorzsában készült hússzeletet pakolsz a közepébe.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept