Kínai mézes, fokhagymás húsgolyók: nem nagy macera elkészíteni

Ha szereted a különféle húsgombócokat és a kínai ízeket, akkor ezt az egyszerre édes és sós fogást feltétlenül meg kell kóstolnod!

mezes-fokhagymas-husgolyok-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsgombócok egyszerűek, gyorsak és változatosan elkészíthetőek. Ha szereted a különleges, keleti ízvilágot, legközelebb próbáld ki ragacsos, fényes mézes-fokhagymás pácba forgatva is. Nagyon hasonló ahhoz, amit a kínai büfékben is kaphatsz. Általában marha- vagy sertéshúsból készül, és stílusosan párolt rizzsel vagy vékony kínai tésztával tálald. 

Kínai mézes, fokhagymás húsgolyók

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 0.5 teáskanál őrölt kömény
  • olaj a sütéshez

A szószhoz

  • 0.5 bögre ketchup
  • 5 evőkanál méz
  • 5 bögre barna cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál ötfűszeres keverék
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tedd a tálba, add hozzá a tojást, a sót, a borsot, a kakukkfüvet és a köményt. Végül dolgozd hozzá a zsemlemorzsát. Formázz a masszából gombócokat nedves kézzel. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a húsgombócok minden oldalát körülbelül 10-15 perc alatt. 

A mázhoz keverd össze a ketchupot, a barna cukrot, a mézet, a fokhagymát, a szójaszószt és az ötfűszeres keveréket, majd forrald össze pár perc alatt. Rakd hozzá a húsgombócokat, és rottyantsd össze 10 perc alatt, majd szórd meg szezámmaggal. 
A szezámos-mézes bundában sült csirkefalatok is fenségesek. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük