Sütőben sült pulykafasírt sajttal a közepén: abbahagyhatatlanul finom

Ha zsírszegény pulykából készíted a fasírtot, és tepsiben sütöd meg, akár a diétádba is beillesztheted.

Sajtos pulykafasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fasírt nem csak bő olajban sülhet ropogósra. Ha sütőbe teszed, nem tocsog az olajban, így kevésbé hizlal, az íze viszont ugyanolyan finom lesz. Olvadozó sajttal a közepén még izgalmasabb, vendégváró fogásnak és hidegtálra is tökéletes. Gluténmentes vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsát is használhatsz hozzá.

Sajtos pulykafasírt

Hozzávalók

  • 60 dkg darált pulykacomb
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymagerezdeket, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot. Kézzel gyúrd össze a masszát, majd formálj belőle nagyjából öt centiméter átmérőjű gombócokat. Rakj mindegyik közepébe egy kis darabka sajtot.

Fektesd a golyókat egymás mellé egy tűzálló edénybe, spricceld meg kevés olajjal, fedd le alufóliával, és 190 fokon süsd 30 percig. Ekkor vedd le a tetejéről a fóliát, és további tíz perc alatt süsd szép pirosra.
Az olasz húsgombócot se hagyd ki, zamatos paradicsomszószban sül puhára.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük