Sütőben sült pulykafasírt sajttal a közepén: abbahagyhatatlanul finom
Ha zsírszegény pulykából készíted a fasírtot, és tepsiben sütöd meg, akár a diétádba is beillesztheted.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A fasírt nem csak bő olajban sülhet ropogósra. Ha sütőbe teszed, nem tocsog az olajban, így kevésbé hizlal, az íze viszont ugyanolyan finom lesz. Olvadozó sajttal a közepén még izgalmasabb, vendégváró fogásnak és hidegtálra is tökéletes. Gluténmentes vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsát is használhatsz hozzá.
Sajtos pulykafasírt
Hozzávalók
- 60 dkg darált pulykacomb
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg trappista
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Keverd össze a húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymagerezdeket, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot. Kézzel gyúrd össze a masszát, majd formálj belőle nagyjából öt centiméter átmérőjű gombócokat. Rakj mindegyik közepébe egy kis darabka sajtot.
Fektesd a golyókat egymás mellé egy tűzálló edénybe, spricceld meg kevés olajjal, fedd le alufóliával, és 190 fokon süsd 30 percig. Ekkor vedd le a tetejéről a fóliát, és további tíz perc alatt süsd szép pirosra.
Az olasz húsgombócot se hagyd ki, zamatos paradicsomszószban sül puhára.
Még több recept