
Sütőben sült pulykafasírt sajttal a közepén: abbahagyhatatlanul finom
Ha zsírszegény pulykából készíted a fasírtot, és tepsiben sütöd meg, akár a diétádba is beillesztheted.


A fasírt nem csak bő olajban sülhet ropogósra. Ha sütőbe teszed, nem tocsog az olajban, így kevésbé hizlal, az íze viszont ugyanolyan finom lesz. Olvadozó sajttal a közepén még izgalmasabb, vendégváró fogásnak és hidegtálra is tökéletes. Gluténmentes vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsát is használhatsz hozzá.
Sajtos pulykafasírt
Hozzávalók
- 60 dkg darált pulykacomb
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg trappista
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Keverd össze a húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymagerezdeket, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot. Kézzel gyúrd össze a masszát, majd formálj belőle nagyjából öt centiméter átmérőjű gombócokat. Rakj mindegyik közepébe egy kis darabka sajtot.
Fektesd a golyókat egymás mellé egy tűzálló edénybe, spricceld meg kevés olajjal, fedd le alufóliával, és 190 fokon süsd 30 percig. Ekkor vedd le a tetejéről a fóliát, és további tíz perc alatt süsd szép pirosra.
Az olasz húsgombócot se hagyd ki, zamatos paradicsomszószban sül puhára.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció