Baconbe tekert sajtos húsgolyók sütőben sütve: finom szaftos és ropogós

A baconbe tekert sajtos húsgolyó maga a megtestesült egyszerűség: csak gyúrd össze a hozzávalókat, és mehetnek is a sütőbe.

baconos husgolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A baconben sült húsgolyó valójában nem más, mint a megszokott és mindenki által szeretett fasírt újragondolva. Ezzel a módszerrel a golyók nem olajban, hanem sütőben sülnek ki, és a bacon gondoskodik arról, hogy ne száradjanak ki. A kis golyócskák igazi különlegességét a közepükbe rejtett, lágyan megolvadó sajtkockák adják.

Baconbe tekert sajtos húsgombócok receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg trappista sajt
  • 12 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra.

A darált húst helyezd egy tálba. Sózd, borsozd, reszeld hozzá a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket, fűszerezd aprított petrezselyemmel, és alaposan gyúrd össze. A sajtot vágd 12 egyforma kockára. A húsos masszából formálj golyókat, és mindegyik közepébe rejts el egy darab sajtot. A kis labdákat ezután tekerd baconbe, helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a sütőbe annyi időre, amíg a bacon kívül ropogósra pirul, a hús pedig teljesen átsül belül.

A húsgombócokat sokféle módon készítheted és fogyaszthatod - az olasz húsgolyó például szendvics töltelékeként is megállja a helyét.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük