Baconbe tekert sajtos húsgolyók sütőben sütve: finom szaftos és ropogós
A baconbe tekert sajtos húsgolyó maga a megtestesült egyszerűség: csak gyúrd össze a hozzávalókat, és mehetnek is a sütőbe.

baconos husgolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A baconben sült húsgolyó valójában nem más, mint a megszokott és mindenki által szeretett fasírt újragondolva. Ezzel a módszerrel a golyók nem olajban, hanem sütőben sülnek ki, és a bacon gondoskodik arról, hogy ne száradjanak ki. A kis golyócskák igazi különlegességét a közepükbe rejtett, lágyan megolvadó sajtkockák adják.

Baconbe tekert sajtos húsgombócok receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg trappista sajt
  • 12 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra.

A darált húst helyezd egy tálba. Sózd, borsozd, reszeld hozzá a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket, fűszerezd aprított petrezselyemmel, és alaposan gyúrd össze. A sajtot vágd 12 egyforma kockára. A húsos masszából formálj golyókat, és mindegyik közepébe rejts el egy darab sajtot. A kis labdákat ezután tekerd baconbe, helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a sütőbe annyi időre, amíg a bacon kívül ropogósra pirul, a hús pedig teljesen átsül belül.

A húsgombócokat sokféle módon készítheted és fogyaszthatod - az olasz húsgolyó például szendvics töltelékeként is megállja a helyét.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük