8 mennyei, borral készült fogás: sült húsok, pörköltek, köretek szaftjából kihagyhatatlan

Érdemes minél gyakrabban borral főzni, az így készült ételek ízvilága ugyanis semmihez sem hasonlítható.

Borral készült ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte minden szaftos ételnek jót tesz, ha borral készíted. Legyen szó sült húsról, pörköltről, egytálételről vagy köretről, egy kevés vörös- vagy fehérbor biztos, hogy feldobja. Arra ügyelj, hogy a legtöbb recept kifejezetten száraz típust ír elő, így édeset ne tegyél az ilyen ételekbe!

A klasszikus vörösboros marhapörköltet és sült csirkét talán senkinek sem kell bemutatni, ám teheted az italt krémlevesbe, köretbe és rakott krumpliba is. Nem kell félni tőle akkor sem, ha gyerekek is vannak a családban, az alkoholtartalma ugyanis elfő.

Borral készült ételek

A hagyományos magyar és a francia konyha is szívesen főz borral, nem véletlenül. Ha most végignézed ezt a válogatást, te is rá fogsz jönni, milyen változatosan használható fel.

A párolt lila káposzta egészséges és viszonylag kalóriaszegény köret. Még finomabb, ha vörösborban puhítod.
A sült csirkecomb szaftja is egészen más lesz fehérboros alappal. Ne sajnáld belőle a zöldfűszereket!
Ebbe a mennyei fehérboros zöldségkrémlevesbe akár a maradék leveszöldségeket is belefőzheted.
A francia babos egytálétel, vagyis a cassoulet füstölt hússal és vörösboros szafttal készül.
A csirkés-gombás, tejszínes tészta fél órán belül az asztalon lesz. A szósz sokkal finomabb egy kis fehérborral.
Elegáns és nagyon finom ünnepi előétel a tokaji aszús libamájpástétom, amelyet bármilyen jeles napra érdemes elkészíteni.
Gondolnád, hogy a rakott krumpli is finomabb lesz, ha meglöttyinted egy kevés fehérborral?
A klasszikus burgundi marharagu sokáig fő a sűrű, vörösboros szaftban.

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük