Így lesz tökéletes a párolt lila káposzta: mennyei köret bármilyen sült mellé
Főleg kacsa mellé ideális választás a párolt lila káposzta, de bármilyen sültet feldobhatsz vele.

parolt lilakaposzta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párolt lila káposzta elmaradhatatlan köret liba- és kacsasült mellé, de egy ropogós sült csirkecombot vagy malacpecsenyét is feldobhatsz vele. A legfinomabb ízek titka a karamellizált cukros alap, erre tedd utána a többi hozzávalót.

A tökéletes párolt lila káposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 dl víz
  • 2 dl vörösbor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál vörösborecet
  • 2 babérlevél
  • 1 fej lila káposzta
  • 2 vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta torzsáját vágd ki, majd a zöldséget vágd vékony csíkokra. Sózd be, hagyd állni fél órát, majd nyomkodd ki a levét.

A cukrot száraz fazékban kis lángon olvaszd karamellszínűre nagyjából negyedóra alatt. Add hozzá az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a kinyomkodott káposztát, szórd meg borssal, őrölt köménnyel, öntsd fel vízzel és vörösborral, tedd bele a babérlevelet, és fedő alatt kezdd el párolni. Időnként keverd meg. Nagyjából fél óra múlva megpuhul a káposzta, ekkor forrald le róla a levet, keverd el ecettel, és szükség szerint sózd még utána.

Ezt is szeretjük