Így lesz tökéletes a párolt lila káposzta: mennyei köret bármilyen sült mellé
Főleg kacsa mellé ideális választás a párolt lila káposzta, de bármilyen sültet feldobhatsz vele.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Rogán Cecília melltartó nélkül, kigombolt ingben: pikáns fotót posztolt a háromgyermekes üzletasszony
A párolt lila káposzta elmaradhatatlan köret liba- és kacsasült mellé, de egy ropogós sült csirkecombot vagy malacpecsenyét is feldobhatsz vele. A legfinomabb ízek titka a karamellizált cukros alap, erre tedd utána a többi hozzávalót.
A tökéletes párolt lila káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 dl víz
- 2 dl vörösbor
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vörösborecet
- 2 babérlevél
- 1 fej lila káposzta
- 2 vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A káposzta torzsáját vágd ki, majd a zöldséget vágd vékony csíkokra. Sózd be, hagyd állni fél órát, majd nyomkodd ki a levét.
A cukrot száraz fazékban kis lángon olvaszd karamellszínűre nagyjából negyedóra alatt. Add hozzá az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a kinyomkodott káposztát, szórd meg borssal, őrölt köménnyel, öntsd fel vízzel és vörösborral, tedd bele a babérlevelet, és fedő alatt kezdd el párolni. Időnként keverd meg. Nagyjából fél óra múlva megpuhul a káposzta, ekkor forrald le róla a levet, keverd el ecettel, és szükség szerint sózd még utána.
A káposzta sütőben sütve is mennyei köret.
Még több recept