Vajon sült serpenyős krumpli egészben sütve: így készül a fondant-burgonya

Izgalmas köret a ropogós fondant-burgonya: mutatjuk, hogyan készítheted el a legfinomabbra.

Fondant-burgonya
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rozmaringgal és kakukkfűvel ízesített fondant-burgonya a legdrágább éttermek kínálatában is szerepel, de ez nem jelenti azt, hogy ne készíthetnéd el magad is otthon. Vékony héjú, sütni való krumplit használj hozzá, aminek alacsony a nedvességtartalma, és nem esik szét a serpenyőben.

Fondant-burgonya

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 20 dkg vaj
  • 6 kisebb, sütni való krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 dl alaplé
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat hámozd meg. A két végüket vágd le, hogy stabilan meg tudjanak állni. Ha nagyobb darabokat használsz, vágd félbe őket úgy, hogy nagyjából három centi magasak legyenek. 

 

Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és oldalanként öt-hét perc alatt pirítsd meg a krumplikat. Amikor már mindkét oldaluk ropogós, tedd a serpenyőbe a vajat, és olvaszd fel. Dobd melléjük a rozmaring- és kakukkfűágakat, az összelapított, de egyben hagyott fokhagymagerezdeket, és öntsd fel az alaplével. Takard le, és kis lángon gyöngyöztesd 25-30 percig, amíg a krumpli megpuhul.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Húsok vagy vega fogások mellé is tökéletes: jól kiegészíti az egyben sült lencsefasírtot.

Kép: Tatiana Volgutova / Getty Images

Ezt is szeretjük