Ropogósra sült kelbimbó sajttal szórva: sültek mellé tökéletes köret

A ropogós tepsis kelbimbóhoz remekül megy a reszelt parmezán: zseniális köretet alkotnak együtt.

Tepsis kelbimbó parmezánnal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tél a kelbimbós fogások szezonja: próbáld ki reszelt parmezánnal megszórva is! Ennek az egyszerű, de annál finomabb fogásnak a lelke többek között a balzsamecet, amely lágyan fogja össze a zöldséget. Tökéletes köret sült húsok mellé, ráadásul egészségesebb is, mint a rizs vagy a krumpli.

Tepsis kelbimbó parmezánnal

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kelbimbó
  • 6 dkg reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál
  • 1 csipet chilipehely
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat tisztítsd meg: folyóvíz alatt mosd meg őket, a fás szárukat vágd ki, majd a darabokat vágd félbe. Helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg fokhagymaporral, sóval, borssal, chilipehellyel, és forgasd össze olívaolajjal. Told a tepsit 200 fokos sütőbe. Ötpercenként keverd meg, amíg minden darab egyformán ropogósra sül. Ez nagyjából húsz perc. Ekkor öntsd rá a balzsamecetet, szórd meg parmezánnal, és tedd vissza a sütőbe egy-két percre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kép: Igor Ploskin / Getty Images

Ezt is szeretjük