Tepsiben sült kelbimbó sok tejföllel és sajttal: hús nélkül jóllaksz tőle

A krémes, tepsis kelbimbó hús nélkül is teljes értékű fogás.

tepsis kelbimbo
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tepsis kelbimbó sok-sok sajttal és tejföllel tökéletes választás arra az esetre, ha ma nem kívánod a húsos fogásokat, de mégis jól szeretnél lakni. A kelbimbót azok is szeretni szokták, akik a kelkáposztáért nincsenek oda, mert hasonló, de kevésbé erőteljes az íze. Figyelj oda arra, hogy ne főzd túl.

Tepsis kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kelbimbó
  • 45 dkg tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat folyó víz alatt alaposan mosd meg. A nagyobb darabokat vágd félbe, a kicsiket hagyd egészben. 

Egy tepsi alját kend ki olajjal, és szórd meg zsemlemorzsával. Egyengesd el benne a kelbimbókat, majd szórd meg őket sóval és borssal.

A tejfölt keverd el a tojással és a reszelt sajt felével. Forgasd össze a tepsiben várakozó kelbimbóval, és locsold meg egy kevés olajjal. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 20 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd egy rövid ideig, hogy a sajt a tetején roppanósra piruljon.

Hasonló módszerrel krémes padlizsánt is süthetsz, ami még laktatóbb lesz, ha pulykamellel dobod fel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük