Tepsiben sült kelbimbó sok tejföllel és sajttal: hús nélkül jóllaksz tőle

A krémes, tepsis kelbimbó hús nélkül is teljes értékű fogás.

Tepsis kelbimbó
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepsis kelbimbó sok-sok sajttal és tejföllel tökéletes választás arra az esetre, ha ma nem kívánod a húsos fogásokat, de mégis jól szeretnél lakni. A kelbimbót azok is szeretni szokták, akik a kelkáposztáért nincsenek oda, mert hasonló, de kevésbé erőteljes az íze. Figyelj oda arra, hogy ne főzd túl.

Tepsis kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kelbimbó
  • 45 dkg tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat folyó víz alatt alaposan mosd meg. A nagyobb darabokat vágd félbe, a kicsiket hagyd egészben. 

Egy tepsi alját kend ki olajjal, és szórd meg zsemlemorzsával. Egyengesd el benne a kelbimbókat, majd szórd meg őket sóval és borssal.

A tejfölt keverd el a tojással és a reszelt sajt felével. Forgasd össze a tepsiben várakozó kelbimbóval, és locsold meg egy kevés olajjal. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 20 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd egy rövid ideig, hogy a sajt a tetején roppanósra piruljon.

Hasonló módszerrel krémes padlizsánt is süthetsz, ami még laktatóbb lesz, ha pulykamellel dobod fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük