Fűszeres, parmezános csirkeszárnyak: sütőben sütve nem tocsog az olajban
A parmezános csirkeszárnyak pikánsak, izgalmasak, partiételként és gyors vacsorának is tökéletesek.
Ha szereted a csirkeszárnyakat, és a rántott húsnál könnyebb fogásra vágysz, készítsd el parmezános bundában, sütőben sütve! A remekül fűszerezhető és pácolható hús insteni baconbe tekerve és ragacsosan is. Tepsiben készítve kevés zsiradék kell csak hozzá, és az íze is intenzívebb lesz. Joghurtos, tejfölös mártogatóssal pedig még izgalmasabb.
Parmezános csirkeszárnyak recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- 10 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán
- 2 teáskanál aprított petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A szárnyakat tisztítsd meg, a forgónál akár ketté is vághatod. Az olajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a húst, majd pihentesd a hűtőben legalább 30 percig.
Ezt követően rendezd a szárnyakat zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 190 fokon 30 percig. Közben a vajat olvaszd fel, és keverd össze zúzott fokhagymával. Kend be vele a majdnem kész csirkeszárnyakat, majd szórd meg mindegyiket parmezánnal és petrezselyemmel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt ráolvad a húsra. Még melegen kínáld.
A csirkeszárny sok fokhagymával is isteni!
- parmezán
- csirkeszárny
- hús
- fűszeres csirkeszárnyak
- tepsiben sült csirkeszárny
- sütőben sült csirkeszárny
- parmezános csirkeszárny
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept