Fűszeres, parmezános csirkeszárnyak: sütőben sütve nem tocsog az olajban

A parmezános csirkeszárnyak pikánsak, izgalmasak, partiételként és gyors vacsorának is tökéletesek.

parmezanos-csirkeszarnyak
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a csirkeszárnyakat, és a rántott húsnál könnyebb fogásra vágysz, készítsd el parmezános bundában, sütőben sütve! A remekül fűszerezhető és pácolható hús insteni baconbe tekerve és ragacsosan is. Tepsiben készítve kevés zsiradék kell csak hozzá, és az íze is intenzívebb lesz. Joghurtos, tejfölös mártogatóssal pedig még izgalmasabb.

Parmezános csirkeszárnyak recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 10 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 2 teáskanál aprított petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szárnyakat tisztítsd meg, a forgónál akár ketté is vághatod. Az olajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a húst, majd pihentesd a hűtőben legalább 30 percig.
 

Ezt követően rendezd a szárnyakat zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 190 fokon 30 percig. Közben a vajat olvaszd fel, és keverd össze zúzott fokhagymával. Kend be vele a majdnem kész csirkeszárnyakat, majd szórd meg mindegyiket parmezánnal és petrezselyemmel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt ráolvad a húsra. Még melegen kínáld. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük