Extra krémes rakott krumpli szalonnával sütve: így biztos, hogy nem szárad ki
A szalonnával rakott krumpli sok-sok tejföllel és a tetejére pirított sajttal felejthetetlen egytálétel.

szalonnas rakott krumpli
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott krumpli szalonnával rétegezve is mennyei fogás, amit gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek. Tegyél rá fehérborban melegített tejszín-tejföl keveréket, és szórd meg az egészet bőven reszelt sajttal!

Szalonnás rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 2.5 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, és hagyd kihűlni.

Közben a szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A tejfölt keverd össze a tejszínnel, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd, borsozd, fűszerezd egy kevés szerecsendióval, öntsd fel borral, és forrald össze.

Egy tepsit kenj ki vajjal. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és helyezz belőle egy réteget a tepsi aljára. Erre kanalazd rá a szalonna, a tejszínes szósz és a reszelt sajt felét, önts rá egy keveset a szalonna kisült zsírjából is, majd újabb réteg krumpli, szalonna, szósz és sajt következik. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. A tetején sajt legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg az ízei jól összeérnek. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük