5 hozzávalós tejszínes rakott krumpli: a papírvékony szeletek sajtos tejszínben sülnek

A tejszínes rakott krumpli önálló fogásként vagy köretként is tökéletesen működik.

Sajtos-tejszínes rakott krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Francia rakott krumplinak vagy csőben sült krumplinak is nevezik ezt a krémes, tejszínes fogást, amelyhez a sót és a borsot leszámítva mindössze öt hozzávalóra lesz szükséged. Ehhez a változathoz nem a klasszikus besamelmártást kell használni, vajat és lisztet nem is tartalmaz, így egy könnyebb, kevésbé megterhelő étel kerül az asztalra.

Sajtos-tejszínes rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 sárga krumpli
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • reszelt sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és gyaluld le, vagy vágd egészen vékony szeletekre. 

 

A tejet és a tejszínt öntsd össze egy kis lábosba. Add hozzá a megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdeket, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és forrald össze. Add hozzá a krumplit, gyöngyöztesd három percig, majd halászd ki belőle a fokhagymát, és szedd át az egészet egy tepsibe. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a teteje megbarnul.

Így készül a kumpir, a török sült burgonya: bármilyen feltét jól áll neki

A kumpir a törökök sült krumplija, amely egyben sül a sütőben, és tetszőleges feltétek kerülnek rá: most egy húsmentes változatot mutatunk.

Elolvasom

Kép: AnnaPustynnikova / Getty Images

Ezt is szeretjük