Tejszínes francia palacsinta bögrésen: vastag és puha tésztája lesz
A francia palacsinta tésztájába habtejszín is kerül, így vastagabb lesz, mint amit itthon megszoktunk. Bögrésen is elkészítheted.
A bögrés francia palacsinta elkészítése nagyon hasonlít a magyar változatéhoz, de a tésztájába tejszín és vaj is kerül, így kicsit vastagabb, kiadósabb lesz. Zsíros habtejszínt válassz hozzá, és olaj helyett olvasztott vajon süsd ki.
Bögrés francia palacsinta
Hozzávalók 20 darabhoz
- 5 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- olvasztott vaj a sütéshez
Elkészítés:
A tésztához való vajat olvaszd fel, és hagyd kihűlni.
A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a sót, és keverd csomómentesre. Végül csorgasd bele az olvasztott vajat is.
Egy palacsintasütőben olvassz még vajat, ezen süsd ki a szokott módon a palacsintákat. Tálalhatod őket lekvárral, kakaóval, mogyorókrémmel megtöltve, de akár üresen is nagyon finomak.
A csúsztatott palacsinta akár tortaként is megállja a helyét: mascarponés töltelékkel isteni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept