Tejszínes francia palacsinta bögrésen: vastag és puha tésztája lesz

A francia palacsinta tésztájába habtejszín is kerül, így vastagabb lesz, mint amit itthon megszoktunk. Bögrésen is elkészítheted.

bogres francia palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bögrés francia palacsinta elkészítése nagyon hasonlít a magyar változatéhoz, de a tésztájába tejszín és vaj is kerül, így kicsit vastagabb, kiadósabb lesz. Zsíros habtejszínt válassz hozzá, és olaj helyett olvasztott vajon süsd ki.

Bögrés francia palacsinta

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • olvasztott vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához való vajat olvaszd fel, és hagyd kihűlni.

A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a sót, és keverd csomómentesre. Végül csorgasd bele az olvasztott vajat is.

Egy palacsintasütőben olvassz még vajat, ezen süsd ki a szokott módon a palacsintákat. Tálalhatod őket lekvárral, kakaóval, mogyorókrémmel megtöltve, de akár üresen is nagyon finomak.

A csúsztatott palacsinta akár tortaként is megállja a helyét: mascarponés töltelékkel isteni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük