Tokajis libamájpástétom: igazi Márton-napi ínyencség
A libamájpástétom az egyik legfinomabb Márton-napi előétel, de bármilyen ünnepen megállja a helyét.

libamajpastetom-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Libamájpástétommal biztosan jól indul a hagyományos Márton-napi ebéd vagy vacsora. Az egyszerű, de fenséges étel az édeskés tokaji aszútól még zamatosabb lesz, pihentesd benne hosszú órákon át. A pirítóson kívül remekül illik hozzá a briós vagy a kalács.

Tokajis libamájpástétom

Hozzávalók:

  • 40 dkg hízott libamáj
  • 1.5 dl Tokaji aszú
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál libazsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat mosd meg, hártyázd le, és az ereket távolítsd el. Öntsd le annyi tokaji aszúval, amennyi ellepi, és tedd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted. Sütés előtt vágd ujjnyi szeletekre. A libazsíron dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a fokhagymát, majd a májat. Párold kis lángon körülbelül 30 percig. Fontos, hogy puha maradjon, de a belseje ne legyen véres.
 

Tedd át konyhai robotgépbe, önts rá a zsírjából, adj hozzá sót, ha kell, még borsot, és turmixold krémes állagúra. Simítsd a májkrémet egy tálba vagy formába, a tetejére még önthetsz zsírt vagy olvasztott vajat, és hagyd megdermedni.

Ezt is szeretjük