Vajpuhára sült csirkecombok citromos-rozmaringos pácban: így lesz a bőre igazán ropogós
Citromos-rozmaringos pácban érlelve egészen különlegesen finom lesz a csirkecomb.
A citromos-rozmaringos csirkecomb elkészítése gyerekjáték, az íze pedig fenséges. Elkészítés előtt egy-két órával fektesd a combokat a fűszeres lébe, majd hagyd, hogy a sütő egy bő óra alatt elvégezze a munka oroszlánrészét.
Citromos-rozmaringos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 szál friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, az őrölt rozmaringgal, egy fél citrom kifacsart levével, majd helyezd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Önts alá fehérbort, tegyél mellé rozmaringágakat, a tetejére pedig csorgasd rá a visszamaradt páclevet, ha van. A citrom másik felét karikázd fel, és tedd a húsok tetejére vagy melléjük. Alufóliával letakarva told a tepsit 200 fokos sütőbe. Néha locsolgasd meg a húst a szaftjával. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
Nem csak a húsnak áll jól a rozmaring: a sütőtök is finomabb lesz tőle.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept