Vajpuhára sült csirkecombok citromos-rozmaringos pácban: így lesz a bőre igazán ropogós
Citromos-rozmaringos pácban érlelve egészen különlegesen finom lesz a csirkecomb.

rozmaringos citromos csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A citromos-rozmaringos csirkecomb elkészítése gyerekjáték, az íze pedig fenséges. Elkészítés előtt egy-két órával fektesd a combokat a fűszeres lébe, majd hagyd, hogy a sütő egy bő óra alatt elvégezze a munka oroszlánrészét.

Citromos-rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, az őrölt rozmaringgal, egy fél citrom kifacsart levével, majd helyezd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével a csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Önts alá fehérbort, tegyél mellé rozmaringágakat, a tetejére pedig csorgasd rá a visszamaradt páclevet, ha van. A citrom másik felét karikázd fel, és tedd a húsok tetejére vagy melléjük. Alufóliával letakarva told a tepsit 200 fokos sütőbe. Néha locsolgasd meg a húst a szaftjával. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.

Nem csak a húsnak áll jól a rozmaring: a sütőtök is finomabb lesz tőle.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük