Vajpuhára sült csirkecombok citromos-rozmaringos pácban: így lesz a bőre igazán ropogós

Citromos-rozmaringos pácban érlelve egészen különlegesen finom lesz a csirkecomb.

Citromos-rozmaringos csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A citromos-rozmaringos csirkecomb elkészítése gyerekjáték, az íze pedig fenséges. Elkészítés előtt egy-két órával fektesd a combokat a fűszeres lébe, majd hagyd, hogy a sütő egy bő óra alatt elvégezze a munka oroszlánrészét.

Citromos-rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, az őrölt rozmaringgal, egy fél citrom kifacsart levével, majd helyezd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével a csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Önts alá fehérbort, tegyél mellé rozmaringágakat, a tetejére pedig csorgasd rá a visszamaradt páclevet, ha van. A citrom másik felét karikázd fel, és tedd a húsok tetejére vagy melléjük. Alufóliával letakarva told a tepsit 200 fokos sütőbe. Néha locsolgasd meg a húst a szaftjával. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.

Mézzel és zöldfűszerekkel pirult sütőtök: egyszerűen készül és isteni finom

Tombol a sütőtökszezon. Az őszi, téli csemegét nem lehet megunni, az egyik legjobb elkészítési módja, ha sütőbe tolva pirul.

Elolvasom
Ezt is szeretjük