Kinek nem szabad mézet ennie? Szakorvos beszélt az okokról
A méz minden kétséget kizáróan kívül-belül jó hatással van a testre, de sajnos egyesek nem élvezhetik ki a természet folyékony aranyát.
Összesen 365 találat.
A méz minden kétséget kizáróan kívül-belül jó hatással van a testre, de sajnos egyesek nem élvezhetik ki a természet folyékony aranyát.
A mézes-mustáros pácban sült kelbimbó gyors és egészséges vacsora lehet, de akár köretként is kínálhatod.
Jól jönne egy kis változatosság? A mézes-gyömbéres halfilé villámgyors böjti ebéd lehet.
A méz és a mustár tökéletesen illik egymáshoz. A csirkecombot is érdemes a sós-édes pácban sütni.
Ezzel a recepttel biztosan végleg elköteleződsz a csirkeszárny mellett. Fűszeres, ragacsos és kívül ropogós.
A paradicsomos-mézes páctól fenséges lesz a ragacsos csirkeszárny, ami akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül omlós.
A mézes-mustáros szósz kiválóan megy a húsokhoz, a kicsit szárazabb pulykamellhez pedig különösen illik.
A mézeskalácsot akár már most megsütheted, ezzel a recepttel karácsonyig puha marad.
A házi mézes puszedli az egyik legfinomabb karácsonyváró sütemény, és sokáig eláll.
A puha, vékony mézes lapokból álló tömény süticsoda, a marlenka egyszerűen ellenállhatatlan. Megéri rászánni néhány órát, hogy otthon is elkészítsd.
Egyszerű és könnyen beszerezhető alapanyagokkal csodát tehetsz a hajaddal.
A színes, ízes, illatos Hasselback-sütőtök mézzel, fűszerekkel megbolondítva étvágygerjesztő fogás. Önmagában is eheted, de köret is lehet.
Az egyszerű sütőtökből néhány fűszerrel és praktikával fenséges őszi-téli fogást készíthetsz.
A felső légúti fertőzések esetében a gyógyszerek helyett sokan inkább a természetes gyógymódok mellett teszik le a voksukat. Vajon jól teszik?
A ragacsos, szezámmagos csirkecomb egyszerre édes és sós, ropogós és omlós.
Hozzál ki minél többet a csirkeszárnyból! Akkor a legjobb, ha egyszerre ragad és ropog.
A tűzvészkor a levegőbe került ólmot mutattak ki a párizsi mézekben.
Rendszeres használatával elhalványulnak a pigmentfoltok, és egységesebbé válik a bőr. Egyszerű, de hatékony házi pakolást mutatunk.
A fűszeres, mézes csirkecomb isteni ebéd vagy vacsora lehet, ráadásul gyorsan az asztalra teheted.
Az édes és a csípős ízek csodás kombinációja teszi felejthetetlenné a ropogós külsejű csirkeszárnyakat, amik mellé zöldségeket is érdemes pakolni.
Egyszerűen elkészíthető, de nagyon hatásos arcpakolást mutatunk: csökkenti a pórusok méretét, egységessé, tisztává teszi a bőrt.
Egyszerű, de nagyon hatásos, otthon is elkészíthető mitesszermaszkot mutatunk. Gyönyörűen kitisztítja a bőrt.
A méz és a mustár klasszikus pác, együtt nagyon pikánssá teszik az egyszerű csirkemellet.
A különböző növényekről gyűjtött mézfajták nemcsak ízükben, színükben és szagukban különböznek, hanem hatóanyagaikban is eltérnek egymástól.
Az csak jó lehet, ha a méz és a mustár találkozik a sertéshússal. Minél tovább érleled a pácban, annál puhább, omlósabb lesz.
A mézes, narancsos ízkombináció egyszerűen fantasztikus! Ez az egészben sült csirke tökéletesen illik a karácsonyi menübe.
Ez a házi keverék felpezsdíti a vérkeringést, nyugtat és hidratálja a szemkörnyék bőrét. Gyorsan leviszi a duzzanatot, és eltünteti a karikákat.
A körtével sült sertésszelet egyszerre édes és sós, tele van csodás ízekkel, illatokkal.
A sült birsalma hamisítatlan őszi desszert. A gyümölcs fanyarságát tompítja a méz, a fahéjtól pedig még finomabb lesz.
Miután egy éhes medve többször kárt tett méhkaptáraiban, a férfi elhatározta, hogy mézkóstolót csinál a portájából.