Édes-savanyú csirkemell házi szószban: ha így készíted, finomabb lesz, mint a bolti
A házilag készített édes-savanyú mártás nemcsak finomabb, mint a bolti, hanem még ízfokozót sem tartalmaz. Csirkemellel tálalva isteni.

edes-savanyu csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is szereted a bolti édes-savanyú mártást, miért ne készíthetnéd el otthon, ízfokozók és adalékanyagok nélkül? Ehhez a recepthez többszínű kaliforniai paprikát használj, de ha szeretnéd, nyugodtan tehetsz bele még sárgarépát is.

Édes-savanyú csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 újhagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1.5 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál édes chiliszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe fél órára. Közben állítsd össze a szószt. A paprikát kockázd fel, az újhagyma fehér szárát vágd karikákra. Öntsd a ketchupot egy tálba, add hozzá az almaecetet, a chiliszószt, a mézet, a vizet, a szójaszószt és az étkezési keményítőt, enyhén sózd és borsozd, és keverd össze.

A csirkekockákat, a felkarikázott hagymát és a paprikát helyezd kevés olajjal kikent serpenyőbe, és kevergetve pirítsd őket addig, amíg a hús kifehéredik, a hagyma és a paprika pedig összeesik. Ekkor öntsd rá a szószt, és kevergetve forrald össze addig, amíg be nem sűrűsödik.

Akár kínai tavaszi tekercset is készíthetsz házilag boltban kapható réteslapokból.

Ezt is szeretjük