Édes-savanyú csirkemell házi szószban: ha így készíted, finomabb lesz, mint a bolti
A házilag készített édes-savanyú mártás nemcsak finomabb, mint a bolti, hanem még ízfokozót sem tartalmaz. Csirkemellel tálalva isteni.

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Ha te is szereted a bolti édes-savanyú mártást, miért ne készíthetnéd el otthon, ízfokozók és adalékanyagok nélkül? Ehhez a recepthez többszínű kaliforniai paprikát használj, de ha szeretnéd, nyugodtan tehetsz bele még sárgarépát is.
Édes-savanyú csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg filézett csirkemell
- 2 kaliforniai paprika
- 2 újhagyma
- 2 evőkanál almaecet
- 1.5 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál édes chiliszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe fél órára. Közben állítsd össze a szószt. A paprikát kockázd fel, az újhagyma fehér szárát vágd karikákra. Öntsd a ketchupot egy tálba, add hozzá az almaecetet, a chiliszószt, a mézet, a vizet, a szójaszószt és az étkezési keményítőt, enyhén sózd és borsozd, és keverd össze.
A csirkekockákat, a felkarikázott hagymát és a paprikát helyezd kevés olajjal kikent serpenyőbe, és kevergetve pirítsd őket addig, amíg a hús kifehéredik, a hagyma és a paprika pedig összeesik. Ekkor öntsd rá a szószt, és kevergetve forrald össze addig, amíg be nem sűrűsödik.
Akár kínai tavaszi tekercset is készíthetsz házilag boltban kapható réteslapokból.
Még több recept