Ragacsos mustáros, paradicsomos csirkeszárnyak: ez a pác valami isteni

A mustáros, paradicsomos csirkeszárnyakkal nincs sok munka, mégis repetáznál belőle.

csirkes-paradicsomos-csirkeszarnyak
beauty and style
Top olvasott cikkek

A viszonylag olcsó csirkeszárny megosztó alapanyag, pedig isteni ételeket készíthetsz belőle. Egy jól megválasztott pác sokat dob rajta. Próbáld ki az édes, ragacsos mustáros-paradicsomos szószt. Ha van időd, pihentetheted is benne néhány órán át a húst. Mártogatósokkal kínáld! 

Mustáros, paradicsomos csirkeszárnyak

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit vágd le, a forgónál akár ketté is veheted. Keverd össze a sűrített paradicsomot, a mézet, a mustárt, a bazsalikomot, a köményt, sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát és az olajat. Kend be a szósszal a szárnyakat, a bőr alá is érdemes benyúlni. Rendezd a csirkét sütőpapírral bélelt tepsibe. 
Fedd le alufóliával, told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 40 perc alatt. Félidőben fordítsd át a szárnyakat, a végén pedig vedd le a fóliát, hogy a hús szépen megpiruljon. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod. 
Buffalo-csirkeszárnyak kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük