Ízes, illatos narancsos csirkecombok: így lesz igazán fényes a bőre
Az illatos narancsos csirkecombok akár az ünnepi asztalon is megállják a helyüket.

narancsos csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A narancsos csirkecomb úgy a legfinomabb, ha az édes gyümölcslevet mézzel kevered el, és ezt egyengeted el a combokon. Különösen jól megy hozzá a lila hagyma. Elkészítés előtt a combokat tartsd egy órát egyszerű, sóból és borsból álló pácban.

Mézes, narancsos csirkecombok receptje

Hozzávalók:

  • 8 csirkealsócomb
  • 2 evőkanál méz
  • 2 narancs
  • 1 lila hagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, és pihentesd a hűtőben egy órát. A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra. A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a hűtőből, és helyezd el egymás mellett egy kevés olívaolajjal kikent tepsiben. A mézet keverd össze az egyik narancs kifacsart levével, és kend meg vele a combok mindkét oldalát. A másik narancsot alaposan mosd meg, héjastul vágd cikkekre, és oszd el a tepsiben. A lila hagymát szeleteld fel, és dobd szintén a hús mellé. Takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.

Nem csak a narancs megy jól a csirkéhez - a görög citromos csirkecomb hamar összeállítható, fenséges vacsora.

Ezt is szeretjük