A legfinomabb mézes-mustáros dresszing: salátákhoz, grillezett zöldségekhez is jól jön

Dobd fel a salátádat, a grillen sült finomságokat isteni finom, házi készítésű mézes-mustáros öntettel!

Mézes-mustáros öntet receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mézes-mustáros öntet izgalmasabbá teszi a legegyszerűbb salátát, és új értelmet ad a grillezett zöldségeknek is. Francia magos mustárral készítve a legfinomabb. Még különlegesebb lesz az aromája, ha az olívaolaj mellé tökmagolajat is keversz.

Mézes-mustáros öntet receptje

Hozzávalók

  • 4 evőkanál magos mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban kézi habverővel dolgozd simára a mustárt, az almaecetet, a mézet, a gyömbért és a sót. Ezután lassan, folyamatosan kevergetve csorgasd hozzá a kétféle olajat, és kevergesd addig, amíg teljesen selymes lesz. Pihentesd kicsit hideg helyen, hogy az ízek jól összeérjenek. Az így elkészült mézes-mustáros öntet lezárt dobozban hűtőben egy hétig is eláll, de nem valószínű, hogy olyan sokáig maradni fog belőle.
Remekül feldobhatod vele például az aszalt paradicsomos spenótsalátát.

Ezt is szeretjük