Isteni édes köleskása sok mazsolával: egészséges, és tele van rosttal
A sok mazsolával készült köleskása nemcsak nagyon finom desszert, hanem egészséges is.

koleskasa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A köles méltatlanul mellőzött alapanyag a legtöbb konyhában, pedig sokféleképpen elkészíthető, olcsó, tele van magnéziummal, B-vitaminnal, és még gluténmentes is. Magas a rosttartalma, ezért kisgyerekek étrendjében is helye van. Mézzel, fahéjjal és mazsolával isteni és egészséges desszert készíthető belőle. Érdemes az első főzővizet leönteni róla, és utána tenni fel a tejjel együtt, különben előfordulhat, hogy kesernyés mellékíze lesz.

Mazsolás köleskása

Hozzávalók

  • 10 dkg mazsola
  • 6 dl tej
  • 1 bögre köles (2 dl)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A kölest mosd át, és annyi vízben, amennyi ellepi, tedd fel főni. Miután felforrt, még főzd két percig, utána szűrd le, és a kölest tedd vissza a lábosba. Közben a tejet is forrald fel, öntsd rá a kölesre, add hozzá a mézet, a fahéjat és a sót, és időnként megkeverve főzd nagyjából 35 percig, amíg a kölesszemek szétnyílnak. Ha szükséges, főzés közben pótold még a tejet. Ha már kellően megduzzadt, húzd le a tűzről, lefedve pihentesd tíz percig, és keverd hozzá a mazsolát. Melegen és behűtve egyaránt nagyon finom.
 

Főétel is lehet a köles - ez a sajtos kölesfasírt húsmentes, alakbarát és nagyon finom.

Ezt is szeretjük