Isteni édes köleskása sok mazsolával: egészséges, és tele van rosttal
A sok mazsolával készült köleskása nemcsak nagyon finom desszert, hanem egészséges is.
A köles méltatlanul mellőzött alapanyag a legtöbb konyhában, pedig sokféleképpen elkészíthető, olcsó, tele van magnéziummal, B-vitaminnal, és még gluténmentes is. Magas a rosttartalma, ezért kisgyerekek étrendjében is helye van. Mézzel, fahéjjal és mazsolával isteni és egészséges desszert készíthető belőle. Érdemes az első főzővizet leönteni róla, és utána tenni fel a tejjel együtt, különben előfordulhat, hogy kesernyés mellékíze lesz.
Mazsolás köleskása
Hozzávalók
- 10 dkg mazsola
- 6 dl tej
- 1 bögre köles (2 dl)
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A kölest mosd át, és annyi vízben, amennyi ellepi, tedd fel főni. Miután felforrt, még főzd két percig, utána szűrd le, és a kölest tedd vissza a lábosba. Közben a tejet is forrald fel, öntsd rá a kölesre, add hozzá a mézet, a fahéjat és a sót, és időnként megkeverve főzd nagyjából 35 percig, amíg a kölesszemek szétnyílnak. Ha szükséges, főzés közben pótold még a tejet. Ha már kellően megduzzadt, húzd le a tűzről, lefedve pihentesd tíz percig, és keverd hozzá a mazsolát. Melegen és behűtve egyaránt nagyon finom.
Főétel is lehet a köles - ez a sajtos kölesfasírt húsmentes, alakbarát és nagyon finom.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányit mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció