Szaftos sült csirkecombok mézes-fokhagymás szószban: egyszerre édes és pikáns
A mézes-fokhagymás szósz egészen különlegessé teszi a legegyszerűbb csirkecombot is.

mezes-fokhagymas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gondoltad volna, hogy a méz és a fokhagyma mennyire jó párost alkotnak együtt? Csirkecombhoz fantasztikus szószt készíthetsz belőlük. A pikáns aromáról a fehér színű ecet gondoskodik.

Mézes-fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 6 személyre

  • 6 csirkealsócomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál almaecet vagy fehérborecet
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 dl méz
  • 0.7 dl víz
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval, borssal és fokhagymaporral, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. A pihentetési idő leteltével még egy kevés olaj hozzáadásával közepes lángon pirítsd meg a csirkecombok minden oldalát. Amikor már a hús mindenhol szép színt kapott, tekerd lejjebb a lángot, takard le, és így süsd tovább nagyjából húsz percig, amíg omlósra puhul. Ötpercenként fordítsd közben meg, hogy minden oldala egyenletesen süljön. Amikor már átsült, öntsd le róla a felesleges olajat, ha van, majd dobd mellé az apróra vágott fokhagymát, pirítsd fél percig, ezután keverd hozzá a mézet, a vizet, az ecetet és a szójaszószt. Közepes lángon főzd össze nagyjából öt perc alatt, amíg besűrűsödik.

Hasonló mézes-fokhagymás szósszal tofukockákat is készíthetsz.

Ezt is szeretjük