Pompás diós banánkenyér kevert tésztából: érett, barna banánból a legfinomabb

Az isteni, puha diós banánkenyér illata már sütés közben belengi a lakást.

dios banankenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Leginkább érett, puha banánból érdemes elkészíteni ezt a fűszeres, illatos süteményt. Ha sütés után konyharuhával letakarva hagyod állni tíz percig, azt is elkerülheted, hogy a külseje kiszáradjon vagy eltörjön.

Diós banánkenyér receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 2 érett banán
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A diót törd durvára. A vajat olvaszd meg. Egy tálban villával törd össze a puha banánokat, csorgasd hozzájuk az olvasztott vajat, keverd a kettőt habosra, majd adagold bele a kétféle cukrot, a mézet és a két tojást, és együtt keverd őket simára. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, a gyömbérrel és a fűszerkeverékkel, majd add az egészet a banános masszához. Végül öntsd bele a dió felét is. Egy hosszúkás formát bélelj ki sütőpapírral, ebben egyengesd el a tésztát. A tetejét szórd meg a kimaradt dióval, és told a sütőbe egy órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, tíz percre takard le konyharuhával, és csak akkor szeleteld fel, ha már kihűlt.

Gyümölcskenyeret sok-sok aszalt gyümölcsből is készíthetsz - ebbe az édességbe vörös áfonya, sárgabarack és ananász is kerül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük