Fényes, mázas narancsos kacsacombok: így lesz igazán omlós a hús

A narancsos kacsacomb az egyik legelegánsabb karácsonyi fogás.

narancsos kacsa
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén karácsonykor kápráztasd el valami igazán szép vacsorával a családot, mint amilyen például a fényes, mázas narancsos kacsacomb. A hús a sokféle fűszertől és a megfelelő sütési technikától lesz zamatos és omlós.

Mézes, narancsos kacsacombok

Hozzávalók

  • 8 ág friss rozmaring
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 db kacsacomb
  • 2 db narancs
  • 1.5 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál vörös áfonya
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A kacsacombokat dörzsöld be sóval és borssal, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A mézet keverd el a rozmaringgal, a kakukkfűvel és az egyik narancs kifacsart levével, és ezzel a mázzal kend meg a combokat. A másik narancsot alaposan mosd meg, héjastul karikázd fel, és oszd el a hús mellett. Tedd mellé a vörös áfonyát, a megpucolt, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket és a rozmaringágakat, takard le alufóliával, és süsd másfél órát. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, locsold meg a kisült zsírjával, és tedd vissza a sütőbe, fél órára, hogy a bőre is megpiruljon.


A visszamaradt kacsazsír önmagában, kenyérre kenve isteni, de akár tojáskrémet is készíthetsz belőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük