Fényes, mázas narancsos kacsacombok: így lesz igazán omlós a hús
A narancsos kacsacomb az egyik legelegánsabb karácsonyi fogás.

narancsos kacsa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén karácsonykor kápráztasd el valami igazán szép vacsorával a családot, mint amilyen például a fényes, mázas narancsos kacsacomb. A hús a sokféle fűszertől és a megfelelő sütési technikától lesz zamatos és omlós.

Mézes, narancsos kacsacombok

Hozzávalók:

  • 8 ág friss rozmaring
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 db kacsacomb
  • 2 db narancs
  • 1.5 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál vörös áfonya
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A kacsacombokat dörzsöld be sóval és borssal, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A mézet keverd el a rozmaringgal, a kakukkfűvel és az egyik narancs kifacsart levével, és ezzel a mázzal kend meg a combokat. A másik narancsot alaposan mosd meg, héjastul karikázd fel, és oszd el a hús mellett. Tedd mellé a vörös áfonyát, a megpucolt, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket és a rozmaringágakat, takard le alufóliával, és süsd másfél órát. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, locsold meg a kisült zsírjával, és tedd vissza a sütőbe, fél órára, hogy a bőre is megpiruljon.


A visszamaradt kacsazsír önmagában, kenyérre kenve isteni, de akár tojáskrémet is készíthetsz belőle.

Ezt is szeretjük