Mézes-gyömbéres ragacsos csirkeszárnyak: csípős, édes máz vonja be

A mézes-gyömbéres szósszal megkent csirkeszárny egyszerre édes és csípős.

mezes gyomberes csirkeszarnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes gyakran készítened csirkeszárnyat, mert kivételesen omlós, puha része a szárnyasnak. Ha ragacsos szósszal kened meg őket, ellenállhatatlanul finomak lesznek, ráadásul munka sincs velük különösebben. Legjobb őket a kezedbe venni, és úgy falatozni.

Mézes-gyömbéres csirkeszárnyak receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 citrom leve
  • chili ízlés szerint
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sózd be. Egy tálban keverd össze az olajat a szójaszósszal, a mézzel, a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel, a chilivel, a citromlével és a borssal. Kend meg a szárnyakat ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, fektesd rá a szárnyakat, takard le alufóliával, és told a sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, tekerd fel a hőmérsékletet 200 fokra, és további húsz perc alatt időnként megforgatva süsd ropogósra a húst. Közben a kiolvadt szaftjával locsolgathatod. Ha megsült, késsel-villával is nekiállhatsz, de még jobb, ha a kezedbe veszed, és úgy fogyasztod el a csirkeszárnyakat.
 

A mézes-gyömbéres pác csirkecombokhoz is remekül passzol.

Ezt is szeretjük