Mézes-gyömbéres ragacsos csirkeszárnyak: csípős, édes máz vonja be

A mézes-gyömbéres szósszal megkent csirkeszárny egyszerre édes és csípős.

mezes gyomberes csirkeszarnyak

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes gyakran készítened csirkeszárnyat, mert kivételesen omlós, puha része a szárnyasnak. Ha ragacsos szósszal kened meg őket, ellenállhatatlanul finomak lesznek, ráadásul munka sincs velük különösebben. Legjobb őket a kezedbe venni, és úgy falatozni.

Mézes-gyömbéres csirkeszárnyak receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 citrom leve
  • chili ízlés szerint
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sózd be. Egy tálban keverd össze az olajat a szójaszósszal, a mézzel, a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel, a chilivel, a citromlével és a borssal. Kend meg a szárnyakat ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, fektesd rá a szárnyakat, takard le alufóliával, és told a sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, tekerd fel a hőmérsékletet 200 fokra, és további húsz perc alatt időnként megforgatva süsd ropogósra a húst. Közben a kiolvadt szaftjával locsolgathatod. Ha megsült, késsel-villával is nekiállhatsz, de még jobb, ha a kezedbe veszed, és úgy fogyasztod el a csirkeszárnyakat.
 

A mézes-gyömbéres pác csirkecombokhoz is remekül passzol.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük