A hagyományos mézes krémes bevált receptje: pár nap múlva még puhább és finomabb
Puha, mézes lap, lágy, selymes krém, lekvár és csoki. Ennek a sütinek képtelenség ellenállni.

- Az 53 éves Jennifer Lopez ezzel az edzéssel tartja magát csúcsformában: 30 perc kőkemény torna a személyi edzőjével »
- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- 100-an sem lakják a magyar falut, pedig mesébe illik: 8 parányi település, ahol elrepül a hétvége
A mézes sütemények a karácsonyi időszak nagy kedvencei. Az egyik legnépszerűbb talán a több lapból álló, grízes krémmel, lekvárral töltött süti, aminek a tetejére még csoki is kerül. Érdemes előre elkészíteni, hisz egy-két nap múlva még finomabb, puhább az édesség.
Mézes krémes
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál méz
- 6 dkg vaj
- 3 db tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A töltelékhez
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg búzadara
- 5 dl tej
- 1 db tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg lekvár
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, rakd hozzá a hideg vajat, és morzsold össze. Add hozzá a porcukrot és a szódabikarbónát. A mézet langyosítsd meg, tedd a liszthez, mehet hozzá a tojás, és dolgozd össze a tésztát. Oszd három részre, és nyújtsd akkorára, mint a tepsid. Az első lapot told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 10 perc alatt aranybarnára. Hasonlóan járj el a többi lappal is.
A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, forrald fel, kanalanként add hozzá a grízt. Közben folyamatosan kevergesd. Amikor elég sűrű, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. Ha langyosra hűl, dolgozd hozzá a cukorral, a vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert vajat.
A kihűlt tésztákat laponként kend meg a krémmel, és az egyik réteg közé rakj lekvárt is.
A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze a csokoládét a vajjal, majd egyenletesen simítsd a sütemény tetejére. Tedd a hűtőbe, és tálalás előtt szeleteld fel.
Időben elkészítheted a tökéletes mézeskalácsot, jót tesz neki, ha áll egy kicsit.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept