
Pikáns, ragacsos csirkecombok egyenesen a tepsiből: fűszeres, omlós fogás
A ragacsos, pikáns csirkecombokat mindenki imádni fogja, aki szereti az igazán csípős ízeket.


Ha neked is a kedvenceid közé tartoznak a csípős ízek, és szívesen kanalazol szinte mindenhez egy kevés erős paprikát, a pikáns, ragacsos csirkecombokat neked találták ki. A mázhoz használt méz édességét remekül ellensúlyozza a mustár és a kétféle paprikakrém. A csípős paprikából megadott mennyiség csak irányjelzőként szolgál, nyugodtan adhatsz hozzá többet vagy kevesebbet is, attól függően, mennyire szereted tüzesen.
Pikáns, ragacsos sült csirkecombok receptje
Hozzávalók
- 6 egész csirkecomb
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sós paprikakrém
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, majd dörzsöld be sóval és borssal. A mázhoz a vajat olvaszd fel. A mézet keverd össze a kétféle paprikakrémmel, a mustárral, a Cayenne-borssal, a zúzott fokhagymával és az olajjal, csorgasd bele az olvasztott vajat, keverd alaposan össze, és kend be vele a combok mindkét oldalát. Hűtőben pihentesd őket legalább egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkecombokat pakold egy tepsibe, takard le alufóliával, és süsd őket addig, amíg megpuhulnak. Az utolsó negyedórában vedd le a tepsiről a fóliát, hogy a hús megpiruljon, és a bőre ropogóssá váljon.
Még finomabb a csípős csirkecomb, ha házilag eltett cseresznyepaprika-krémet használsz hozzá.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept