Pikáns, ragacsos csirkecombok egyenesen a tepsiből: fűszeres, omlós fogás
A ragacsos, pikáns csirkecombokat mindenki imádni fogja, aki szereti az igazán csípős ízeket.

pikans ragacsos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha neked is a kedvenceid közé tartoznak a csípős ízek, és szívesen kanalazol szinte mindenhez egy kevés erős paprikát, a pikáns, ragacsos csirkecombokat neked találták ki. A mázhoz használt méz édességét remekül ellensúlyozza a mustár és a kétféle paprikakrém. A csípős paprikából megadott mennyiség csak irányjelzőként szolgál, nyugodtan adhatsz hozzá többet vagy kevesebbet is, attól függően, mennyire szereted tüzesen.

Pikáns, ragacsos sült csirkecombok receptje

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sós paprikakrém
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, majd dörzsöld be sóval és borssal. A mázhoz a vajat olvaszd fel. A mézet keverd össze a kétféle paprikakrémmel, a mustárral, a Cayenne-borssal, a zúzott fokhagymával és az olajjal, csorgasd bele az olvasztott vajat, keverd alaposan össze, és kend be vele a combok mindkét oldalát. Hűtőben pihentesd őket legalább egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkecombokat pakold egy tepsibe, takard le alufóliával, és süsd őket addig, amíg megpuhulnak. Az utolsó negyedórában vedd le a tepsiről a fóliát, hogy a hús megpiruljon, és a bőre ropogóssá váljon.

Még finomabb a csípős csirkecomb, ha házilag eltett cseresznyepaprika-krémet használsz hozzá.

Ezt is szeretjük