Mézes, fokhagymás csirke szezámmaggal bolondítva: a hús vajpuhára sül
A mézes, szezámmagos csirke elkészítésének titka, hogy először ki kell sütni a fűszeres húst, és utána megforgatni a ragacsos, csípős mázban. Fokhagymával feldobva még pikánsabb.

mezes szezammagos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A keleti ízek szerelmeseinek biztos, hogy nagyon fognak ízleni ezek a szójaszósszal bolondított, ragacsos, pikáns csirkefalatok. Fontos, hogy a bundázott csirkét ne süsd nagy lángon, mert úgy a külseje megég, a belseje pedig nyers marad.

Mézes, szezámmagos csirke receptje

Hozzávalók:

A páchoz

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors

A bundához

  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál víz
  • 1.5 kávéskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • bő olaj a sütéshez

A mázhoz

  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál méz
  • 1 késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, és dörzsöld be egy kevés sóval. A szójaszószt keverd össze a borssal és az átnyomott fokhagymagerezdekkel, ebben a pácban forgasd meg a csirkedarabokat, és hűtőben pihentesd egy órát.

Közben állítsd össze a bundát: a lisztet keverd el a keményítővel és a sütőporral, üsd hozzá a tojást, csorgasd bele az olajat és apránként a vizet, és kézi habverővel keverd simára. A csirkedarabokat ebben a tésztában hempergesd meg, és serpenyőben, forró olajban, közepes lángon süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le a húsokat.

A máz hozzávalóit egy kisebb tálban keverd össze. Forgasd meg benne a kisült csirkét, és már tálalhatod is az ínycsiklandó falatokat.
Ha szeretnél egy kis távol-keleti hangulatot a konyhádba, az édes-savanyú csirkét se hagyd ki.

Ezt is szeretjük