Fényes, ropogósra sült édes-savanyú csirkecombok: a páctól lesz ennyire finom
A legfinomabb édes-savanyú csirkecomb titka a jó pác: otthon is elkészítheted ezt a ropogós és omlós húst.
Ha szereted a keleti hangulatú ételeket, ezeket az egyszerre ropogós és omlós édes-savanyú csirkecombokat neked találták ki. Az étel karakterét a szójaszósz és a méz adja meg. Tartsd a húst a pácban néhány órát, mielőtt beteszed a sütőbe, így az ízek lejutnak a belsejébe.
Édes-savanyú csirkecombok
Hozzávalók
- 8 db csirkealsócomb
- 4 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat helyezd egy tálba. Sózd, borsozd meg őket, szórj hozzájuk egy kevés Cayenne-borsot, adagold rájuk az olajat, a mézet és a szójaszószt, és jól keverd össze. Ügyelj arra, hogy a húsokat teljesen bevonja a páclé. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól átjárják. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, helyezd a combokat egymás mellé egy tepsibe. Takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg vajpuhára sül. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
Ha szeretnéd a kínai büfék fogásait otthon is elkészíteni, nem fogsz a zöldséges pirított tésztában sem csalódni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept