Fényes, ropogósra sült édes-savanyú csirkecombok: a páctól lesz ennyire finom
A legfinomabb édes-savanyú csirkecomb titka a jó pác: otthon is elkészítheted ezt a ropogós és omlós húst.

edes savanyu csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a keleti hangulatú ételeket, ezeket az egyszerre ropogós és omlós édes-savanyú csirkecombokat neked találták ki. Az étel karakterét a szójaszósz és a méz adja meg. Tartsd a húst a pácban néhány órát, mielőtt beteszed a sütőbe, így az ízek lejutnak a belsejébe.

Édes-savanyú csirkecombok

Hozzávalók:

  • 8 db csirkealsócomb
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat helyezd egy tálba. Sózd, borsozd meg őket, szórj hozzájuk egy kevés Cayenne-borsot, adagold rájuk az olajat, a mézet és a szójaszószt, és jól keverd össze. Ügyelj arra, hogy a húsokat teljesen bevonja a páclé. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól átjárják. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, helyezd a combokat egymás mellé egy tepsibe. Takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg vajpuhára sül. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
 

Ha szeretnéd a kínai büfék fogásait otthon is elkészíteni, nem fogsz a zöldséges pirított tésztában sem csalódni.

Ezt is szeretjük