Mézes-mustáros sertésszelet: tepsiben és grillen is sütheted
A méz, a mustár és a sertésszelet találkozásából csak valami igazán finom fogás jöhet létre.

mezes-mustaros-serteskaraj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mézes-mustáros sertésszeletben az édes és a savanykás ízek tökéletes egyensúlyban vannak egymással. Ha van időd, hagyd a húst hosszabb ideig a pácban, hogy még omlósabb, szaftosabb legyen a végeredmény. Ha épp kéznél van a grill, azon is sütheted a karajt. 

Mézes-mustáros sertésszelet

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • chili (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a karajt szeleteled fel, kicsit klopfold ki, és sózd be. A páchoz a mézet keverd össze a mustárral, az olajjal, a zúzott fokhagymával, borssal, majd kend be vele a hússzeleteket, és pihentesd legalább egy-két órát.

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, rakd bele a sertésszeleteket. Önts a hús alá kevés vizet, és csorgasd rá a maradék pácot. Fóliázd le, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Közben locsolgasd a szeleteket. Ha a húsba könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd ki a sütőből.
Grillen oldalanként körülbelül öt-hét perc alatt sül meg. Tálaláskor még chilivel is feldobhatod.  
Kínálj a sertésszeletek mellé ropogós, házi sült krumplit! 

Ezt is szeretjük