Csupa csokis kevert torta: a tésztába méz és fahéj kerül
Ez a mennyei csokitorta kevert tésztából, mézzel és fahéjjal készül.

csupa csokis
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is egyetértesz azzal, hogy minél csokisabb egy torta, annál finomabb, ezt az édes kényeztetést neked találták ki. A kevert tészta összeállítása gyerekjáték, a lényeg, hogy jó minőségű kakaóport és étcsokit használj hozzá.

Mézes-fahéjas csokitorta receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, és add hozzá a sütőport, a fahéjat és a kakaót. A vajat olvaszd fel. A tojásokat keverd habosra a cukorral, csorgasd hozzá a mézet, a tejet, az olvasztott vajat, keverd össze, majd adagold hozzá a kakaós lisztet. Robotgéppel keverd simára. Az étcsokit reszeld meg, és vegyítsd el a tésztával. Egy tortaformát kenj ki vajjal és liszttel, egyengesd el benne a ragacsos masszát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából fél órára addig, amíg a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, és csak akkor szeleteld fel, ha már teljesen kihűlt.

Mézzel sokféle süteményt édesíthesz - a sütőtökös gofri is finomabb lesz tőle.

Ezt is szeretjük